Esato Mobile
Regional : Europe, Middle East and Africa : Slovak forum V.2
> New Topic
> Reply
< Esato Forum Index > Regional > Europe, Middle East and Africa > Slovak forum V.2 Bookmark topic
Page <  123 ... 139113921393 ... 161816191620>

Branimir Posts: 0

aha na nase prasiatka

--
Posted: 2009-05-12 12:29:35
Edit : Quote

Sip Posts: 0

Su super

Braki nasiel si si? Ja som nasiel tu krabicu, takze autonabku mam Necham zajtra na vratnici?
[ This Message was edited by: Sip on 2009-05-12 16:22 ]

--
Posted: 2009-05-12 17:19:42

sorac Posts: 42

tak my sme mali poplach dnes do rana...

dal som ju v klietke do zachodu a zakryl paplonom aby nerusila ani nas ani susedov, ale tak aby z jednej strany na druhu siel vzduch...

rano som prisiel nepiskala velmi ale cely vankus bol osraty...
mala svina..

a to som s nou bol vonku o osmej skoro hodinu, ked srala a potom este minimalne pol hodinu o 10 ked len curala..

dufam, ze to nebude takto pokracovat...

becko mame ju uz od minulej stredy ale srdce mi nedalo ked plakala v klietke v noci..

ale vidim ze som urobil zle..

teraz idem po tom.. hadam sa umudry...
--
Posted: 2009-05-12 19:32:11

oltcit Posts: 7

Nj ked je nuda,treba si kupit psa
--
Posted: 2009-05-13 03:41:00

oltcit Posts: 7

ides na to spatne,najprv sa musi zabyvat a naucit na cistotu.dajte si ju k sebe do izby a ked bude chciet ist na potrebu,tak treba ist s nou von,ked len knuci z clivoty,tak upokojovat.ak ti zacne kadit po dome,tak len tak lahko neprestane.to nieje automat,ze kadi na povel,to ju treba najprv naucit,ked ju zavries do zachodu a do klietky,tak ju len zlomis a predlzis dobu na spravne navyky,potom neskor jej mozes spravit dvere von do zahrady a bude chodit sama,ako starsia jej bude stacit dva razy denne,nas Ciro vydrzi v pohode 12 hodin,ked je v byte,alebo aj v aute,nevyspini sa,len hento je stena,to ho to musis najprv naucit...a ked si sa dal na boj,musis bojovat,je to ako male decko,len pampersky nenosi
--
Posted: 2009-05-13 06:37:46

boto43 Posts: > 500

Hello,zdravim vsechny uhry na celym svete a preju jim uspesnej den a taky uspesnej zbytek tohle toho uherskyho roku '09. Jo szoracs,to dela od zakladu spatne a branimir mu spatne radi. Po prvni,ze se 3-mesicni stene posere a pochcije,je normalni. Pes nepatri do domu,bytu. Snad moderni uhrove chteji sve psy chovati v lidskych ubikacich,ale neni to vhodne pro lidi ani psy. Psa zavrit na wc do kleci je nedustojni
jiz historie nam radi jak chovati ruzne druhy psu.
kdyz se uhrove usadily v karpatske kotline,mely jiz sve psy ,ktore je doprovazely na jejich potulkach asiji a evropou. tyhle psy byli deleni na psi - lovecky a honocko-pastevecky.
nebylo normalni dochovavani psu v jurtach ,kde bydlely lidi. kazdej pes mel zakaz vstupu do jurty. takovej uher predse ve sve jurte delal ruzne kotlikove gulase a jine uherske lahudky. copak by asi udelal takovej pes v jurte plne vune heveziho gulase? nejspise by se vrhnul na kotlik a spusobil by rozliti gulase. nebyl by nachovan ani uher a ani pes. az vydanim dekretu uherskyho kiralya istvana ketto ,byl povolen chov psu na hradech a zamcich uherskych velmozu. az tenhle na svou dobu pokrokovej predpis umoznil uhrum chov psu ve svych obydlich.
predpis ale jasne stanovoval velikost lidskeho obydli a rasy psu,ktere mozno takhle chovati. mel taky ustanoveni o takovym chovu pouze pres zimu.
bylo mozno prechovavati na hradech a zamcich pouze lovecky psy ,nikdy ne strazni a pastevecky.
myslim,ze kazdej chytrej uher (teda i szoracs a brannimir) jsi veme pouceni s historie a bude tak postupovat a nebude zbytecnymi opatrenimi znizovat plemenni kvalitu cele rasy psu tak jakz to delaj v anglosaskych zemich. pak se nam stava,ze ratlik napadne pitbula a ten stahne ocas a utece.
[ This Message was edited by: boto43 on 2009-05-13 06:56 ]

--
Posted: 2009-05-13 07:01:00

sorac Posts: 42

no neviem, s tym psom pri posteli to teda nie.. pes nebude nikdy u mna v spalni. tam pes nepatri...

rozpraval som sa z jednou zakaznikovou mamaou, ta miluje psou a dala mi vela rad..

najdolezitejsia znie..

medzi psom a panom musia byt pravidla o d zaciatku.pes ako pride do domu musi vediet co moze a co nie, lebo potom mu to uz nikto nezakaze..
tak isto to povedala o noci. vraj som urobil chybu a nemal som k nej ist ani jednu noc..

to sa ale nedalo..

musim povedat, ze po tom ako som ju vcera vytiahol z klietky a umyl je z nej druhy pes.. stale sa hra a je velmi pritulna.. dnes v noci uz vobes nezavijala a rano len krutila chvostikom..

hned ako som ju pustil sa vycikala a vysrala..

samozrejme ze ani v klietke a ani v zachode byvat nebude...
klietku mam len pokial sa nauci ze veci sa nehryzu a kde je jej miesto..
nenecham ju predsa od nudy v noci alebo od zlosti znicit nabytok...

cital som ze wejmarsky vstavaci su vychcanci a vraj sa na nich musi ist tvrdo lebo ak su cviceni su to ti naj psici ale ak nie su to nocna mora...

takze ja som v pohode s bojom len musim vediet ako...
--
Posted: 2009-05-13 07:59:37

Bojuj ja som si vcera vecer z nudy cital nejake fora o weimarakoch, su to krasni hafani, ale curwy veru, je to polovnicky pes, tvrdohlavost mu je prirodzena.

som si po dlhej dobe zapol automaticke aktualizacie na eee a ten len stahuje a stahuje....
--
Posted: 2009-05-13 08:43:07

Mizzou Posts: 69

no tu sa moc o mobiloch nedocitam
--
Posted: 2009-05-13 09:14:42

ser na mobily, zivot, to je to dolezite
--
Posted: 2009-05-13 09:17:55