>
New Topic
>
Reply<
Esato Forum Index
>
Regional >
Europe, Middle East and Africa
> Slovak forum V.2
Bookmark topic
b2 na s.segre
to mne ani nerikejte
ten mu ji vazne mrda
a copak dewitka se nam rozvedla aneb lekarnice jej odvrhla
b1 ani auto nema,ten je chudej ,jakpak by se moh zabit.
jo ale tedkom jsme vsichny chudi
--
Posted: 2009-07-17 23:31:15
Edit :
Zdravas lovakok. Chcu kupit takovy fotak- zrkadlovku jak mej brannimir se szrcse. Ale kdyz jsem nechodijou ,tak mne nema kdo spatne poradit. Ale mne naserou a pundu jim dat po uchu. Ji mam dlouhou dobu pripravene posts jak se ma szoracs get married a branimir pocat syna ,ale jak je jich odovzdam.
--
Posted: 2009-07-18 09:15:00
Edit :

botik sa chysta na flame..
boto ty by si nevedel ani kde sa cez zrkadlovku pozera von a nie to este s nou fotit..
--
Posted: 2009-07-18 12:12:30
Edit :
oltcit wrote:
bootmane ja nefim,nevyznam sa,co vim,ze odpruzeny zadok ubera energiu pri stupani
... jo, to je pravda, dodam len: efekt hojdania a nie jazdenia
ty mas isce len prednu vidlu odpruzena,ale dlhozdvihovu a to ako vime je problem s ovladatelnostou pri prepruzeni (dochadza k zmene ovladacej charakteristiky riadenia). Cize v skratke: ziadne pruzenie=jednoznacny charakter riadenia a jazdnych vlastnosti=nejmensi jazdny komfort jazdca,fullsuspension=presny opak.Zalezi na prioritach jazdca.Osobne som za odpruzeny predok pomocou steel spring and oil formou hlavoveho zlozenia(odstrani sa nerovnomernost prepruzenia lava vs.prava strana a la Cannondale)
takze "dlhozdvihova" (ako pises) problem nieje, samo lepsia vidla ma aretaciu (lock-out) a nastavenie odporu - chodu tlmenia (tu je viacero variant)
milan respekt voci starsim, ale prosim ta ako mi vysvetlis pojem "nerovnomernost prepruzenia lava vs.prava strana"
ved tie piestnice pracuju spolu, nie kazda zvlast, ved od toho tam je Booster.
odpruzeny predok pomocou steel spring and oil formou hlavoveho zlozenia .. sice ani ja neviem ako sa takyto model vola, ale rozoberme ten nazov, steel spring je ocelova pruzina, to je jasne, a dalej pises oil, cize asi olejove tlmenie, OK dobre, tvoj nazor a ja ti ho respektujem
ale, vela ludi si myli pojmi, vsetci chcu mat odpruzenu vidlu... tudle-by sa nedoplatili
pretoze bike za 15 litrov nema odpruzenu vidlu, su to len tlmice, vzduchove alebo kvapalinove alebo elastomer
odpruzena vidla ma v sebe (ako si pisal) pruzinu a air alebo oil tlmenie (vzduchove odporucam) no a podla pouzitych materialov sa odohrava aj cena
BTW:
milan tebe sa viac paci mat odpruzene riaditka alebo vidlicu? ci v tom vidis daky uspech ? lebo ak je to uspech v prevrate technologie pruzenia a tlmenia, tak nechapem preco to este nemaju vsetky motorky a preco vsetci bikeri co jazdia BMX, Stumpjumper, cross, enduro atd atd nepouzivaju tuto variantu, nic v zlom ale blbsie si uz vybrat nemohol, to si rovno mozes dat pod sedanku dake odrezane brko z mopedu
a bude ti perovat aj zadok

[ This Message was edited by: brakin on 2009-07-18 22:15 ]
--
Posted: 2009-07-18 22:56:29
Edit :
Braki,lepsie pozri Can..e to je odpruzena cela vidla v kuse v hlavovom zlozeni(struna+olej tlmenie) mod. Rok 2009 sice zacali robit letmo zavesene koleso(jedna piestnica) ale myslim krok spat,nefim prax ukaze.jo a prepazka medzi klzaky sa zacala davat na eliminovanie prave tej nerovnomernosti,zial prinasa to dalsie zvysenie neodpruzenej hmoty kolesa a tym suvisiacich probs. Vice neskor,pisem z mobilu
--
Posted: 2009-07-19 11:32:00
Edit :
Szlovakok ,zajimate se therii odpruzeni kol a to je tak a prdel. Podstatne pro jizdu ,vidla se ma odpruzit jenom dolu kopcem v terenu,jinac se straci energie vynalozena k slapani. Nejlepsi je vsecko pevny ,zaden full suspension. Tam je vyhoda jedine v downhillu. I tereni kopce ktere jsem jel s odpruzenou vidlou,mne daly zabrat tak o 50 procent vice nezli bez odpruzeni. Dolu kopcem je to taky pro mne na prdel,snad kdyby jsem jel dolu malou studenou valley,pak odpruzim. Na kopcech jake jsu v malych ,bilych karpatech a podobne,se to nevyuzije.
--
Posted: 2009-07-19 11:46:00
Edit :
milan ja ti neviem, vsetkych bikerov co poznam, jazdia na dvojpiestoch
tomuto daku dlhu zivotnost nedavam, toto miesto bude extremne namahane, to uz potom daco take ako chces ty
--
Posted: 2009-07-19 23:46:28
Edit :
cannondale s tym typom pruzenia v hlave robi uz vari 20 rokov,co viem a urcite aj dlhsie,akurat tento rok vymyslaju nieco nove(zrejme len marketing a k tym dvojpiestom,oproti Cann ...je to tazsie a komplikovanejsie,ale fakt neviem preco aj viac vyrobcov nerobi to ich riesenie ???? A nevidis mozno preto ,lebo tych Cannondaleov moc nebeha,su dost drahe.Osobne som ich videl v Bojniciach jeden raz na country pretekoch....
PS vyfuk vratane katalyzatora je komplet vymeneny,chybu v elektrike som nenasiel,tak som len prepojil lavu stranu s praou,aby svietili tie obrysovky,nahodil som novu baterku Vartu 80AmpH,vsetko funguje,az na tie zadne hmlovky ,ale dnes ked som sa isiel previest,vypalit katalyzator,prestala ist pristrojovka a smerovky

kurwa sa sice nerika,ale musim hresit,a to som to mal odstrojene vsetko,jednoduch niekde to skratuje a preto stahuje napatie,len za boha to nemozem najst a cas kvapi,zajtra chcem nakupit uz veci domov,potom cely tyzden makat a v sobotu na noc vyrazit domov.Asi to budem musiet zrusit a odist neskor,to nemozem vsetko stihnut,a to som uz aj sam nahodil tu 120l chladnicku do auta pre toho svagra........Looxa som rozobral a zavadu s nefunkcnym zvukom po stvrtkovom naprsani do vnutra aj odstranil,uz len tu elektriku v sififtine spravit,idem sa na to vyspat,rano mudrejsie vecera,cafte
--
Posted: 2009-07-20 00:39:14
Edit :
Zdravim vas uhrove,vemte hesky jitro. Je mne az podivni,ze woldkid tady neustale spomina v souvislosti s horskyma koly firmu cannondale

btw snad jedinou jsem ji tady spomenul,ale jak jsou nehorazne drazi. Dnes se ale staci podivat do pelotonu tour de france a vidime,kde dnes tahle firma je. Btw typicka firma pro mtb je garry-fisher. Tak proste priste az by byla mluva o mtb
--
Posted: 2009-07-20 05:59:00
Edit :
BRAKIN FAKT JE V TOM CANNONDALE VELMI DOBRY A MA LEN TAKE VYDLI... sorac caps lock..
pozri si aj na motorkach maz zadne vydli iba na jednej strane..ja viem je tam mezisa sila ale ked si preratas aka sila posobi na motorke a ba biku tak je na tej motorke ta sila aj tak vecsia..
a cannodale je velmi dobra znacka...
--
Posted: 2009-07-20 08:01:37
Edit :
New Topic
Reply