Esato Mobile
Regional : Europe, Middle East and Africa : Slovak forum V.2
> New Topic
> Reply
< Esato Forum Index > Regional > Europe, Middle East and Africa > Slovak forum V.2 Bookmark topic
Page <  123 ... 156815691570 ... 161816191620>

sorac Posts: 42

je chipovany..
ma okolo 160 - 165 koni myslim...

box si nedavaj..
upravuje len hodnoty za riadiacou jednotkou.
ja mam preprepracovanu jednotku a prisposobneu na moj sprinter..
po skusobnej jazde to stiahol odoslal do officu checkli a nahrali spet upravene a prisposobene na moje auto...

je to ta najsetrnejsia alternativa..
spokojnost??
velka..
spotreba neklesla..
ale tie kone poznat..
siel som europou plne nalozeny a s privesom co mal 3t..
siel stale na tempomate..
ked som normalne nalozeny tak nezasotavam za normalnymi autami..
ked som prazdny tak predbieham ako na osobaku. ;-DDDDDD

ked som normalne nalozeny tak 140 ide na tempomate celym nemeckom kopec nekopec..

a maximalka???
vzrastla zo 150 na 170.. DDDD

a ked jazdim normalne ze si davam pozor na spotrebu tak jazdim na 9.5 litra.. ))) co je dobre.

staci????

Upgrade Benefits

The figures below relate to units set for POWER. When required for ECO the increase in BHP will be circa 5%.

Please select your car make, model and variant from the drop-down lists above.
System: CR Connector: Mercedes
Standard BHP: 129 Standard Torque: 300
Tuned BHP: 156 Tuned Torque: 350
BHP Increase: 27 Torque Increase: 50

http://www.dieselpowertuning.co.uk/index.php

je to drahsie ale lepsie.. dost som o tom cital a kecal s ludmi pred tym.. )

uz len preprogramovanie.. nikdy inac.. ))
--
Posted: 2010-05-03 15:29:25
Edit : Quote

oltcit Posts: 7

dik,myslel som ze prechip,power box je xobotina,a cena?
minuly rok som sa bavil s chlapikom,co to vystavovali na NEC....len som stratil kontakt,ale neva,je toho hafo....
[ This Message was edited by: oltcit on 2010-05-03 14:45 ]

--
Posted: 2010-05-03 15:44:35

brakin Posts: 1

milan, chipnut som chcel aj ja maca, kdezto predajca mi odporucal power box od Lorinseru a chlapik z profituningu mi to neodporucal, podstatna vec, s power boxom mi ostava zaruka a da sa kedykolvek odpojit, a v profituningu mi SW nastavi na moju mieru a pridem o zaruku, inac povodny soft sa zalohuje a kedykolvek sa da vratiti nazad, inac chlap mi povedal presne to iste co pisal sorky, box klame RJ, chlap mi to ukazoval na grafe.
Zaver: je lepsie preprogramovat RJ
--
Posted: 2010-05-03 17:23:34

hai Posts: 6

On 2010-03-11 18:14:21, hai wrote:

On 2010-03-11 16:41:01, boto43 wrote:
....... jsem si vsimnul,ze hodne cechu vas a madari provokuje a pak se na vas smeji.............

Dobre,tluste sidlo,trochu si ta zoberem na paskal,aby si vedel o co prichadzas ked nie si SLOVAK,hnupe zmiesana...

L. L. Cavalli Sforza uverejnil výsledky veľkoplošnej genetickej štúdie, ktorú uskutočnil na území dnešného Maďarska. Dosiahnuté výsledky tejto štúdie prof. Cavalli-Sforza zhodnotil nasledovne: „Maďarsko v Európe je anomáliou. Jazyk je ázijský, ale obyvateľstvo európske, väčšinou slovanské. A títo Slovania sú pôvodným obyvateľstvom Karpatskej kotliny. Absolútna väčšina obyvateľov Maďarskej republiky nie je etnicky maďarská, je prevažne slovanská a kontinuálne európska. Zostalo iba maďarské meno a aglutinujúci jazyk. Maďarských génov niet" (Scientic American, november 1991).

Tieto výsledky boli také šokujúce, že vyvolali „zemetrasenie" predovšetkým v Maďarsku, ale i v ďalších krajinách. Niekoľko renomovaných laboratórií v USA zopakovalo veľkoplošnú genetickú štúdiu na území Maďarska a dospeli k rovnako šokujúcim výsledkom. Záver týchto štúdií potvrdil nálezy prof. Cavalliho-Sforzu: „len s ťažkosťami možno nájsť nejaké stopy ugorských (staromaďarských) génov v súčasnej populácii Maďarov. " V pomerne krátkom čase si laboratórne techniky modernej genetiky osvojili odborníci v mnohých krajinách. Nelenili ani v Budapešti a čoskoro aj maďarskí genetici uskutočnili rozbor DNA svojich spoluobčanov. Výsledky ich sklamali, lebo museli priznať, že mitochondriálne gény pochádzajúce z ugorský ch (staromaďarských) génov sa vyskytujú len u menej ako v 5 % súčasnej maďarskej populácie. Maďarskí genetici svojimi výsledkami potvrdili aj ďalší nález prof. Cavalliho-Sforzu, a to, že absolútna väčšina populácie Maďarskej republiky nie je etnicky maďarská, ale je prevažne slovanská. Aj podľa maďarských genetikov až 50% súčasnej populácie Maďarska má slovanské gény. Zvyšok tvoria valasko-románske, germánske a iné gény. Na základe genetickej analýzy populácie Maďarska bol vyslovený názor, že „Maďari v súčasnom Maďarsku (v prevažnej miere) nie sú vôbec Maďarmi. "

Porovnajte sami: Sotva 5% súčasných Maďarov má ugorské (staroma-d'arské) gény, ale až 50% má slovanské gény (Sapienti sat !).
Nelenili a nelenia ani slovenskí genetici. V prvej dekáde 21. storočia doc. VI. Ferák preskúmal historický genofond Slovákov a dospel k viac ako pozoruhodným výsledkom. Dokázal, že viac ako 80% Slovákov zdedilo gény po predkoch, ktorí žili v strednej Európe už asi 6 000 rokov pred Kristom, teda v mladšej dobe kamennej. To ale znamená, že boli sme (naši predkovia) v oblasti severokarpatského oblúka a pridunajských nížin už pred 8 000 rokmi.
Táto dlhovekosť slovenskej etnogenézy urobila zo Slovákov rekordérov etnickej autenticity. Porovnávacie štúdiá výsledkov zo Slovenska s nálezmi v iných krajinách Európy ukázali, že k slovenskej etnickej dlhovekosti majú v Európe pomerne blízko len Welšania. Výskum vo Welse ukázal, že až 70% súčasných Welšanov má gény svojich predkov, ktorí žili vo Welse už 4 000 rokov pred Kristom.
[ This Message was edited by: hai on 2010-03-11 17:15 ]

......hehe,citko citas vobec posty?
--
Posted: 2010-05-03 17:58:26

oltcit Posts: 7

tomu madarovi takzvanemu to treba opakovat do nemlatom
--
Posted: 2010-05-03 18:32:39

boto43 Posts: > 500

zdravim vas lovakok. Coz na vase komentare? Staci si zajet na youtube jak vas tam kazde teme rozebirej madari vasi jizni soukmenovci. Pry jste jim ukradly zemi a nam cechum jazyk. No jo,ale dneska vas jiz nepujdem branit proti madarum jak pocatkem minuliho stoleti. Tedkom si to sliznete se vsim vsudy. Jizni madari jiz mej nakou fasistickou vladu a vas severnich hunu propadnou coby dub. Jen zlyha eu a jste severni madari a nikdo vam nebude koukat na ty vase geny,i kdyz dle mne slovanskou krev muzete mit jen od nas _ cechu a moravanu.
--
Posted: 2010-05-04 05:58:00

zdravim a vemte heskej vecir.
to jsem vam jeste nerek jak jeneral radeckej presel pres rozum madarum v jedna a dvacatym,kdyz se madari vyhanely s posic na slovaci.
divise radeckeho byla u levic kde branila prunikum madarum na slovensko. zatim co branily tzv. zapadni cestu, u kosic vtrhnul na uzemi ceskoslovenska pluk husaru a honved-husaru.
rozkaz s prahy znel jasne. vyhnat je.
radeckej nemel dosti vojinu na obranu zapadni i vychodni casti slovenska , general stefanik si techda myslel,ze kdyz madari bojujou o sve otrzene uzemi na vychode zeme v besarabiji (cast rumunska) nebudou mit sily bojovat i na vychode slovenska.
na slovensku byl techda temer kazdej proti vzniku ceskoslovenska a to radeckej vyuzil. rozsiril po levicich zpravu,ze cekaj pluk lidozravych senegalcu wod frantiku,kteri byly za vznik csr.
zatim posbirali v praze na ziskove a v libni vsechny cerne a kudrnate hochy . oblekly je do kuzi s kozlu a poslaly zvlastnym vlakem na slovensko spolem se dvesta kilami sazi s prazskej kominu. v levicich k nim nasednul radeckej a jely pres bystrici,zilinu, poprad do kosic.
na kazdym nadrazi se rikalo o lidozroutech se senegalu.
jasny,ze slovenskym zvedum,kteri delaly vetsinou pro madary se to doneslo.
pak kdyz dojely do kosic nebyly tam jiz zadny madari. vono i takovej madar nechce bejt sezrat lidozravym senegalcem
--
Posted: 2010-05-04 21:29:27

sorac Posts: 42

Tak som sa vybral na úrad práce, aby som získal sociálne dávky pre
môjho psa.
Pani pri okienku mi povedala, že to nejde, že psi nemôžu dostať dávky.

Tak som jej vysvetlil, že môj pes je čierny nezamestnaný, lenivý,
nehovorí po slovensky,
bol niekoľkokrát napomínaný za sexuálne obťažovanie, má plno potomkov
po celej dedine,
že neplatí žiadne dane, na záchod chodí do parku, obťažuje cudzích ľudí
a žobre.
Kradne jedlo a netuší, kto bol jeho otec.
Pani sa ešte raz pozrela do papierov a v pondelok sa mám zastaviť pre
peniaze.

--
Posted: 2010-05-05 08:10:37

zdravim vas uhersti cesi (spise moravane)
jo ctete dobre.
slovaci jako taci nejsou a nikdy nebyly. jen diky l. stura ,kterej byl podporovan madarama vznikla kolem roku 1840 slovenstina.
do tyhle doby,kdyz se mluvilo na hornich uhrech slovanskym dialektem mluvilo se kralickou cestinou,ktera je neco jako moravskej dialekt ceskyho jazyka a bylo ni mluveno v cechach - bohemistama, ve slezku, na morave pomoravskyma dialektama
a na hornich uhrech povazskyma dialektama.
stur rozbil a oslabil nas narod aktem zavedeni slovenstiny a rozdelil nas, i kdyz jako kmen v davne minulosti jsme na tohle uzemi dojely spolem.
o tomhle svedci i fakta,ze neni na svete jazyku, ktere by se jenom v takyvych malickostech lisila jak cestina a umele vytvorena slovenstina. dokonce kdyz vememe pripad nemcu , vice je rozdilu mezi severni a jizni nemcinou.
tolika citace havlicka borovskeho.
a jeste je tam neco o namluveni uherskych cechu nemcama i madarama o oddeleni od cechu rakouskych. a to jenom proto aby jsme byly lepe podmaneni tymyhle narodama. jo a stur za rozbiti cechu dostal misto v uherskym snemu. fuj jiz techda se politicky uplacelo
az to opet nandu na webu ,nakopiruji to zde, stylem woldkid - hajek
--
Posted: 2010-05-05 15:19:49

hai Posts: 6

..........nakopiruji to zde, stylem woldkid - hajek ............

..........kopiruj co chces,ale najvacsia skoda je ze si sa uz geneticky nakopiroval TY!!!.....ufam aspon,ze zvitazia geny tvojej krajsej Slovenskej tristvrtky,lebo polovicky by bolo prislabe za to co s tebou musela prezit.... HOWG
--
Posted: 2010-05-05 15:27:17
Page <  123 ... 156815691570 ... 161816191620>

New Topic   Reply
Forum Index

Esato home