Esato Mobile
Regional : Europe, Middle East and Africa : Slovak forum V.2
> New Topic
> Reply
< Esato Forum Index > Regional > Europe, Middle East and Africa > Slovak forum V.2 Bookmark topic
Page <  123 ... 158115821583 ... 161816191620>

sorac Posts: 42

saskina najoblubenejsia poloha.. DDDD

--
Posted: 2010-07-13 18:31:42
Edit : Quote

boto43 Posts: > 500

no jo,ja nemam fenecku a co by muj bull delal na hornich uhrech ? Muj bull tedkom spi vedle mne. To jsme to dopracovali. Pes v noci nehlida ale spi a jeste hrozne chrni. . Probuh ten szrcs nam hrozne tloustne. Takhle bych ho odhadoval jak woldkida na padesat. Je z nej hesky vyzranej brit. Jo se mej dobre, ja jiz zhoubnul na pet a sedumdesat. Ale cejtim se lepe takhle. Kazdej den 40 kilaku na kole s ktereho jsem udelal cestaka. Plaste 26x1,25 slicky a trikolecko mne vymenily za dva kolecko 50, 38 teeth.

[ This Message was edited by: boto43 on 2010-07-13 21:52 ]
--
Posted: 2010-07-13 22:44:00

brakin Posts: 1

sorky, aj moja zena ma tuto polohu rada, ale aj ja

--
Posted: 2010-07-14 20:55:11

Branimir Posts: 0

jj, tzv na psika
--
Posted: 2010-07-14 22:56:09

zdravim vas horni uhrove. Szoracse jste hesky urazily. Narknout ho ,ze ma pomer s feneckou,to je silny kafe. Ale kdo vi,chlap jedna mizerna,holky to nema,umela kunda je draha a ruce pomaly. No jo,v prubehu dvou tydnu mame tady dva trestni ciny. Noseni tricka s propagaci fasismu a zoofilie. Hesky nam jde
--
Posted: 2010-07-17 08:02:00

sznouro -ukro-hune, se podiv kde jsem byl. na dalnim vychodu .
zeme hodne divna, plna cikanu,uhru a rusinu. neporadek vsude a nebezpeci ciha na kazdym kroku. pro jistotu jsem mel brokovnici v kufru auta.
jo a ten presov asi jak praha nebo brno pocatkem minulyho stoleti. vsude hrozny sluzby a za vsechno chteji velike penize. v levoci v hot potu jsem to jiz nevydrzel kdyz mne donesly studenej gulas. jsem jim rek tem uhrum vsechno od srdce .
priste jedu do vasiho capitalu pozsonyi. taky bordel. no proste jste asijci
--
Posted: 2010-07-17 22:54:25

oltcit Posts: 7

On 2010-06-29 15:32:11, sorac wrote:
nahodou snurka som doma bol len kvoli volbam.. a to myslim vazne..
prisiel som vo stvrtok vecer a odisiel som v nedelu rano..
a volil som radicovu..

mne sa toto tricko pacilo preto ze je to hrozne humorne podane a nie preto ze s nim sympatizujem aj ked na nase farebne komunity by sa sem tam zisiel prisnejsi rezim.. DDDD

Stastna blcha(nazov prispevku od nemenovaneho prispievatela)

Som šťastný ako blcha, že si môžem takto spokojne vegetovať v luxusnom norkovom kožuchu svojho dobrotivého pánka, ktorý sa o mňa láskavo a nezištne stará, dáva mi prácu, živí ma, šatí... Áno, je to pravda, to, čo sa všade a stále dookola hovorí. Len pravica a jej kapitalizmus znamená budúcnosť a spásu našej vyspelej civilizácie, len pravica pozná skutočné hodnoty, len ona si vie zobrať na svoje plecia bremeno zodpovednosti o budúcnosť ľudstva, iba ona vie chrániť hodnoty slobody a demokracie. Len zodpovední fabrikanti a bankári vedia, ako treba riadiť chod tohto sveta, aby ľudstvo a celá naša spoločnosť raketovo napredovala tak, ako za posledných dvadsať rokov. Spejeme k spoločenskej dokonalosti, k jej najvyššej forme. A nebolo to ľahké, priatelia, sú za tým stovky a tisíce rokov vývoja našej civilizácie. Napĺňa ma hrdosťou a šťastím, že práve naša generácia sa tohto spoločenského raja dožila. Teraz už chápem, prečo všade vo svete jednoznačne vyhráva pravica. Tak to má byť a tak je to správne, jej víťazstvo je zaslúžené. A na Slovensku sme naviac tento model dotiahli do absolútnej dokonalosti. Pravica získala v našom parlamente 100% kresiel. Ak vo svete sledujeme globálne víťazstvo kapitalizmu, tak na Slovensku je toto víťazstvo totálne. A zaslúžené. Niet sa čomu čudovať, veď už všetci vieme, že len pravica má ten dar zodpovednosti rozumne riadiť, zveľaďovať spoločnosť a vytvárať hodnoty.

Krutá realita ľavice na Slovensku zobrazená v číslach? To je tých neslávnych 0,83%. Ha-ha-ha. Haleluja! A tento výsledok je absolútne logický. Veď o čo vlastne tým komunistom ide? O sociálny štát, humánnu a solidárnu spoločnosť, právo na prácu, bezplatné zdravotníctvo, školstvo, právo na bývanie a podobné nezmysly a zverstvá. Čo si to vôbec dovoľujú? Sú to všetko červené boľševistické svine a za svoje názory by mali byť zrušení a pozatváraní. Veď aby sa tie ich fantasmagórie dali zrealizovať, muselo by nastať prerozdelenie všetkých majetkových a finančných hodnôt v spoločnosti a od základov by sa musel zmeniť súčasný finančný úžernícky systém. A hlavne, výrobné prostriedky by museli patriť a slúžiť všetkým. Ako by sme mohli niečo takéto našej elite urobiť? Veď naši milí privatizéri, špekulanti a podvodníci nám dávajú prácu, dávajú nám chlieb, a aby sme vedeli, akí sú láskaví, občas nám hodia aj obhryzenú kosť. Sú takí dobrí, ľudskí, morálni a nezištní... Som šťastná blcha v drahom kožuchu svojho pánka a na našom malom Slovensku sú nás milióny. Je nás tak veľa, nemôžeme sa predsa všetci mýliť. Som spokojný a hrdý pravicový volič.

(Pozn.: Sociálnodemokratické strany sú rovnako pravicové ako tie, ktoré sa pravicovo samy charakterizujú. Za obidvoma stojí ten istý kapitál, ktorému aj tzv. stredoľavé strany oddane slúžia.)

--
Posted: 2010-07-18 12:20:55

7wcsnurka Posts: 12

borko,mohol si prist pozriet na caru,dat nake gambace....jointa
--
Posted: 2010-07-18 15:53:40

jdu tam jeste vice krat
dela se tam novy chlazeni pro pivo a jsou tam stejni jihoafricane jak v cechach
africky pivo a pakistansky drogy
zas budem shouleny
stylem nemecky dogy

--
Posted: 2010-07-18 17:49:38

sorac Posts: 42

Grécke požehnanie

Keď dnes v Európe padne slovo „Grécko", v mysli nám zablikajú pojmy ako nezodpovednosť, korupcia, zadlženie a ohrozenie eura. Kým dlhy Grékov, Španielov a ďalších ohrozujú eurozónu, pre USA a dolár predstavujú hotové požehnanie.

Grécka a PIGS story nafúknutá do obrovských rozmerov anglosaskými médiami pomohla totiž aspoň na čas odvrátiť pozornosť Číňanov, Arabov a ďalších veriteľov USA od stavu americkej ekonomiky a minimálne na čas zbrzdila nástup eura ako hlavnej globálnej rezervnej meny. Dobre živená rétorika o kolapse eurozóny je životodarným kyslíkom na predlžovanie agónie dolára.

Viesť pesimistické úvahy o kolapse eura je módne medzi všetkými, ktorí si dokážu prečítať Wall Street Journal či New York Times. Pesimistické reči o eure však nie sú nič nové - sprevádzali euro od jeho zrodu.

Trhy a čísla však ilustrujú opačný príbeh. Keď euro v roku 1999 začínalo, za jedno euro ste dostali 1,18 dolára. V roku 2000 kleslo na historické minimum 0,82 eura za dolár, potom nasledoval jeho dlhý rast až do leta 2008, keď ste za jedno euro dostali 1,6 dolára. Odvtedy oslabilo na dnešných približne 1,3 dolára.
Úspech na účet dolára

Neúspech vyzerá určite inak. Dnešné oslabenie by nás nemuselo trápiť - nakoniec lacnejšia mena zlacňuje export, čo je aj dôvod, prečo nemeckí a iní európski exportéri oslabenie eura v tichosti uvítali.

Mäkšie euro síce zdražuje americký export do Európy, z hľadiska dolára je však podstatne väčšie riziko tvrdého eura. Práve sila eura viedla k jeho veľkému úspechu ako svetovej rezervnej meny. Úspechu na účet dolára.

V roku 1999 predstavoval v oficiálnych výmenných rezervách po celom svete americký dolár 70,9 percenta. Euro, dedič nemeckej marky a francúzskeho franku, len 17,9 percenta. Do roku 2009 podiel dolára klesol na 61,5 percenta a podiel eura stúpol na 28,1 percenta.

Bývalý šéf Federal Reserve Bank Alan Greenspan v septembri 2007 vyhlásil, že „je celkom možné, že euro ako rezervná mena dolár nahradí, alebo bude obchodované ako rovnocenná rezervná mena".

Prečo je postavenie dolára ako hlavnej rezervnej meny pre USA také dôležité a silné euro tak hrozivé? Pretože práve toto postavenie dolára drží americkú ekonomiku nad vodou. Už desaťročia sú USA, niekdajšia továreň sveta, arzenál demokracií a exportér kvalitných výrobkov, čistým dovozcom. Za posledných 12 mesiacov do apríla 2010 bol obchodný deficit USA 550 miliárd dolárov.

Na porovnanie, eurozóna vykázala prebytok 41,4 miliardy a Nemecko samotné prebytok 212 miliárd - väčší ako Čína, Rusko alebo Saudská Arábia. Akumulovaný obchodný deficit USA dnes dosahuje vyše osem biliónov dolárov - povedané inak, 8 000 miliárd dolárov.

Za túto sumu Spojené štáty nevyviezli žiadne tovary a služby. Za svoje výrobky a ropu dostali Číňania, Arabi a ďalší zelené potlačené papieriky a americké dlhopisy. Splácať ich možno, ako v každej Ponziho schéme, len tým, že ďalší Arabi alebo Číňania nakúpia ďalšie dlhopisy.
Mimoriadne neistý výhľad

Už desaťročia nie je dolár krytý ničím iným, len vierou veriteľov. Ekonomické fundamenty pre vieru v dolár však neustále a rýchlo slabnú. Po nedávnom ukončení daňových úľav pre kupujúcich sa predaj nových domov v USA prepadol na historické minimá, hypotekárna bublina ďalej vyfukuje.

Celkový dlh federálnej vlády dosiahol koncom roka 2009 12,1 bilióna dolárov. K nemu treba pripočítať vládny deficit, ktorý by mal v tomto finančnom roku dosiahnuť 1,47 bilióna a v budúcom ďalších 1,42 bilióna dolárov- viac ako sa predpokladalo ešte pred pár mesiacmi. Celkový dlh americkej vlády, firiem a fyzických osôb dosiahol 360 percent HDP (v roku 2009 bol 14,25 bilióna dolárov), omnoho viac ako v čase veľkej krízy.

Nezamestnanosť je oficiálne na úrovni 9,5 percenta, ale len vďaka tomu, že z evidencie nezamestnaných sú osvedčenou metódou prikrášľovania reality vylučovaní dlhodobo nezamestnaní. Obamov zákon na obnovu ekonomiky - 800 miliárd dolárov natlačených do ekonomiky cez dotačné programy a daňové úľavy - vraj vytvoril, respektíve udržal okolo troch miliónov pracovných miest.

Koľko ich zanikne, keď peniaze v budúcom roku dôjdu a Fed už nebude môcť „zhadzovať doláre z helikoptéry" je otázka, ktorú sa nepatrí klásť. Zoznam zlých správ by mohol pokračovať a pokračovať.

Pred pár dňami šéf Fedu Ben Bernake v Kongrese oznámil, že vyhliadky americkej ekonomiky, sú „mimoriadne neisté". Preložené z ekonomického newspeaku do bežnej reči to znamená, že americká ekonomika zrejme stojí pred druhou vlhou recesie, ktorá sa pravdepodobne vyvinie do dlhej a hlbokej depresie.
Bude slziť celý svet?

Posotiť do nej americkú ekonomiku môže aj ten najmenší impulz. Grécke požehnanie nemusí trvať večne. Ak sa začnú Číňania, Arabi, Japonci, Briti a ďalší zbavovať amerických dlhopisov, hodnota dolára sa zrúti.

Vratké nohy dolára nie sú pre Európanov dôvodom k radosti - stále platí, že keď si Amerika kýchne, nos (a slzy) si bude utierať celý svet. Labilita dolára tiež v žiadnom prípade neznamená, že euro je bez ťažkostí. Stav, do ktorého sa dolár a americká ekonomika dostali, by mali byť pre všetky štáty eurozóny vážnym varovaním.

Súčasne by však tradične skeptickí Európania nemali podliehať propagande časti anglosaských médií podkopávajúcej dôveru v euro. Ich agendou je aj ochrana vlastných záujmov - a amerického dolára.

(Autor je publicista)

--
Posted: 2010-07-28 13:19:18
Page <  123 ... 158115821583 ... 161816191620>

New Topic   Reply
Forum Index

Esato home