>
New Topic
>
Reply<
Esato Forum Index
>
Regional >
Europe, Middle East and Africa
> Romanian Forum
Bookmark topic
Nu am nimic cu spv-ul, dar nu exista editor de office, nu are touchscreen, si opera aia 8 este de kkt, nu se compara cu frumusetea de opera 6.31 pt. uiq. SPV-ul are si plusuri evident, care sunt de natura soft, dar una peste alta, este un copil nascut prematur, comparativ cu anticul P800 =))
Ma cam bate si pe mine gandul dupa un p910i, pentru ca ma gandesc ca soft-uri de p990 vor aparea greu, si trebuind sa fie semnate, mi-e teama ca toate vor costa, nimic free, cel mult donation bla bla, si nu stiu ce sa zic. Ca idee: cam cat a ajuns unul, dar sa fie in stare perfecta ( chiar daca nu trebuie sa stiu ca tentatia este foarte mare, si am deja destule telefoane, fir-ar sa fie ) ?
--
Posted: 2005-11-25 19:07:47
Edit :
Desi stau al dreaq de prost cu timpul ma chinuie o idee de foarte mult timp, si anume o harta oarecum digitala, si pentru inceput ma intereseaza pentru Bucuresti, ca deh... asta ma "arde". Am solutii destule, dar vreau ceva portabil. M-am gandit la idee si conceptul este super ok pentru etapa beta. Ideea este ca pot sa o fac singur si sa-mi ia extrem de mult timp, sau in colaborare cu altii si timpul s-ar reduce draconic. In primul rand vreau sa stiu daca sunt doritori voluntari. *Vreau sa facem ceva freeware si sa o distribuim.
*Device-urile pe care va "rula": orice telefon mobil / pda cu browser html.
*In final vreau sa acoperim cat mai multe orase importante, avem Ploiesti, ca deh fac destule drumuri, Giurgiu, Buzau, daca s-ar putea toata tara, ar fi ok
*Toti participantii vor fi trecuti la rubrica "martiri"
Am ales solutia html din mai multe motive:
1) compatibilitate maxima existenta, pentru ca daca faci ceva pe uiq nu merge pe series, etc.
2) usurinta constructiei
3) nu necesita procesor puternic, in schimb necesita memorie multa
Evident are si dezavantaje si anume acuratete relativ medie, chestia cu memorie multa, pentru ca din pacate imagini vectoriale mi-e greu sa fac, si asa cum am spus ma intereseaza sa mearga aproape pe orice, si sa ai harta in buzunar.
O alta problema ar fi doritorii

Ne cam trebuiesc destui, si cel mai important sa-si dea silinta sa faca lucrurile bine, si anume, mai bine sa faca 10 strazi bine, decat 20 si prost.
Daca am trezit ceva sentimente in voi astept feed-back URGENT
--
Posted: 2005-11-25 20:34:10
Edit :
io ma bag

. o sa vb si cu robert de la exosyphen, si el vrea sa faca ceva de genu asta stiu.
--
Posted: 2005-11-25 20:42:53
Edit :
Bun, asta face 2-3 oameni pana acum. Astept si alte idei asupra conceptului, poate unul mai bun, dar care sa aibe aceleasi tinte: compatibilitate maxima posibila chiar daca unii au telefoane performante, vreau sa mearga si pe ceva mai "light", usor de facut pentru ca nu toata lumea stie programare, si in felul asta fiecare persoana care contribuie sa se simta cu adevarat utila.
Hai ca poate... poate iese ceva.
--
Posted: 2005-11-25 20:48:46
Edit :
De exemplu
Aici este vorba de strada Caderea Bastiliei, ocupa 18.7k 720*576 pixeli.
Ideea este ca vreau ca acea strada sa fie oarecum evidentiata fata de restul pentru a nu ne scoate ochii pe strada, sau in masina cand cautam ceva. Acuratetea nu este foarte mare, dar cat de cat gasesti ceea ce cauti. In pagina generata, cu strada pe care o cautam, as vrea sa punem si sensul de mers, daca este strada cu sens unic, si sensul de crestere al numerelor.
Sunt si concepte mult mai bune, si anume cu imagini vectoriale, dar nu stiu cum vom face cu compatibilitatea, etc. Personal pe P800 sau SPV, sigur voi suporta acel soft.
--
Posted: 2005-11-25 21:14:18
Edit :
man io ma pot apuca de cj. hartile le pot lua de pe
www.hartionline.ro. stii alta sursa mai buna?
--
Posted: 2005-11-26 09:22:06
Edit :
Este o sursa superba; va fi o problema si anume drepturile de autor, sa vedem cum scapam. Ideea este urmatoarea: trebuie sa stabilim prioritatile, si sa ne apucam de un oras, pana la capat, apoi altul, si tot asa. Altfel vom avea multe incepute si nimic finalizat.
--
Posted: 2005-11-26 15:37:00
Edit :
....si cu mine suntem 4
...tg.mures-ul íl cunosc ca un taximetrist...
--
Posted: 2005-11-27 05:03:41
Edit :
....drepturile de autor!?....
eu consider ca am dreptul sa ma inspir de unde vreau..., mai ales ca nu stie nimeni care-i sursa mea de inspiratie...
....poate ca ma "inspir" de la 5Rl ... ca aia au cea mai buna cartografiere, cred eu...
deci putem sa ne inspiram de unde vrem atata timp cat nu copiem si bine'nteles sa nu stie nimeni de unde...
[ This Message was edited by: s3r6iu on 2005-11-28 19:58 ]
--
Posted: 2005-11-27 05:13:11
Edit :
Bun. Deci oameni se pare ca se aduna, acum trebuie sa discutam despre concept. De codul html ma ocup fara nici o problema, ideea fiind simpla, si anume pe pagina respectiva avand ca optiuni strazile, iar prin selectarea uneia, se va duce automat catre pagina ei, sub poza as vrea sa punem informatii de genul numerele incep sa creasca de jos in sus, de la 1 la 220, pe stanga numere impare. Asta evident unde avem posibilitatea. Frumos ar fi ceva vectorial, si toti sa suporte asa ceva pe telefon, iar in cazul asta cred ca n-as putea sa ma ofer voluntar decat ca o persoana care sa introduca datele intr-o baza de date sau chestii d-astea. Feed-back needed
--
Posted: 2005-11-27 18:10:45
Edit :
New Topic
Reply