>
New Topic
>
Reply<
Esato Forum Index
>
Regional >
Europe, Middle East and Africa
> Romanian Forum
Bookmark topic
hmm, tot m-am gandit despre proiectul asta cu harti...
Deci cea ce vreti sa faceti este un site, care serveste harti?
Daca da, atunci mai bine generati hartile pe server (eg. cu php + libgd).
O alta solutie ar fi un mic programel J2ME. Serverul ar trimite date vectoriale, pt ca telefoanele au rezolutii foarte diferite, so date vectorial fac trafic mai mic.
--
Posted: 2005-12-08 12:48:09
Edit :
... nici mie nu imi e prea clar: program sau un site ???
--
Posted: 2005-12-08 13:49:13
Edit :
da space2 are dreptate. Daca vreti sa faceti web based aplicatia atunci trebuie sa o faceti dinamic. Asa static n-are rost. Nu poti trimite date de exemplu prin variabila unei pagini statice. Asa ca n-ai cum sa faci traiectoria, doar daca te chinui pt fiecare strada/locatie in parte.. asa trebuie pt fiecare traiectorie sa faci o imagine manual...
cu php se poate face traiectoria in functie de variabilele trimise.. ceea ce e mai convenabil.. Faci sa genereze traiectoria in functie de variabilele trimise.. Si asa nu mai e nevoie de layere & etc. Dar va face la traffic..
--
Posted: 2005-12-08 13:54:35
Edit :
avem wap unlimited. nu e o prob traficu. ideea era totusi ca toata aplicatia sa fie pe memoria telef (sau card). fara net, fara nimic. doar dai search...si gata.
--
Posted: 2005-12-08 15:27:56
Edit :
bine zici...mai toti au sau vor avea tel cu memory card
pentru mine cel putin incepe sa devina mai complicat...cu layere...sa folosesti asa ceva tre' sa sti si ce inseamna si eu inca nu stiu(asta-i mai putin important)
in legatura cu strazile eu mi-am facut vre-o 100 si ceva de strazi pentru mine ca aveam nevoie ... si pentru mine e suficient, dar nu e o aplicatie, sunt niste poze editate si bagate in file manager in ordine alfabetica.
pozele ocupa intre 22 si 30kb deci cam 3 mega la mine la aproape o treime din strazile unui oras cum e tg.mures
cam mult ...dar ce am eu in buzunar nu are nimeni nici pe net
parerea mea e ca trebuie sa facem o aplicatie___ si aici interveniti voi cei care va pricepeti
multumesc pentru rabdare
ps: am sa sterg postul asta dupa ce-l cititi
--
Posted: 2005-12-08 16:00:00
Edit :
ai ceva senzor sa vezi cand l-am citit? si de ce sa il stergi?
--
Posted: 2005-12-08 16:10:51
Edit :
E bine sa apara idei, si sa se exprime interesul pentru asa ceva. Vectorial ar fi frumos. Si eu am wap unlimited, si nu este o problema, dar nu vreau sa depindem de conexiune. La ceva java ma gandeam si eu, dar cunostintele in domeniu imi sunt limitate, asa ca nu pot ajuta decat la altceva. Principiile de baza ( pe care le consider esentiale ):
1) compatibilitate maxima ( eventual usor de portat pe diferite platforme, etc. )
2) sa nu necesite prea multe functii telefoanelor, chestie derivata din pct. 1
3) ideal ar fi ceva offline, pentru ca nu toti au net / wap, si nu intotdeaunea reteaua este up, a se citi Murphy
Orice idee, suport ( este vizat space 2

) este extrem de binevenita, si poate iese ceva frumos din asta.
Cu php, ma descurc, dar vom depinde de conexiune, preturi, etc.
Bafta.
Nu tin neaparat la acele layere, oricum este usor de facut varianta light si hard, iar cine suporta layer, ia layer, cine nu ia varianta light. In final cred ca putem renunta la layere total.
--
Posted: 2005-12-08 17:03:57
Edit :
Eu m-am gandit la o aplicatie 'offline'. Nu trebuie sa fie greu de facut in
UIQ sau
Java ... un search [pt strada] care iti aduce doua imagini [una de ansamblu, una detaliu] cu strada cautata. Eu problema o vad in a gasi hartzi hi-res; de fapt careuri hi-res ale unei harti. Eu m-as baga si pe programare si pe grafica ... dar sa ne apucam incetinel, caci va dura oricum destul.
Deci, cum sa fie ?
[ This Message was edited by: oc.gfx on 2005-12-08 17:31 ]
--
Posted: 2005-12-08 18:30:01
Edit :
Daca applicatie offline, atunci ar trebuie sa fie javba, pt ca symbian e suportat pe foarte putine telefoane.
In primul rand, despre wap unlimited, si eu am, dar nu doar traficul m-ar deranja, ci si viteza, 2KB se descarca mai repede decat 20KB
Apoi daca datele sun stocate in mod vectorial ocupa loc mai mic pe telefon, adica pot sa stocam mai multe date.
Dar are si dezavantaje: datele vectoriale sunt mai greu de afisat, si mai greu de editat (=nu poti sa faci cu paint
Dar eu tot metoda asta as alege.
Pt versiunea vectoriala, urmatorii pasi trebuie facut:
1) definirea formatului de date (adica cum sunt stocate datele)
2) creare unui program de editare (ca sa putem face hartile pe PC)
3) crearea programului J2ME
Pe mine m-ar interesa partea de programare ... dar momentan n-am timp

Dar poate in ianuarie/feburarie o sa am mai mult timp, dar si pana atunci sper ca va pot ajuta cu idei.
PS: inca ceva: ar fi posibil o versiune care functioneaza offline, dar merge si online, astfel utilizatorul poate sa aibe date actuale
PS2: un alt dezavantaj cu imagini e diferenta de rezolutie. Un SE K300i are rezolutie the 128x128 (un nokia 3510i are 96x65), iar un P800 are 208x320.
Deci o imagine the 160x160 are fi prea mare pe unul si prea mic pe altul.
[ This Message was edited by: space2 on 2005-12-08 21:05 ]
--
Posted: 2005-12-08 22:01:59
Edit :
deci ... eu sunt de acord cu
space2.
O aplicatie offline dar cu posibilitatea de actualizare a hartilor online.
Hartile sa fie vectoriale, astfel am rezolva problema de spatiu si cea cu rezolutiile diferite.
Sa fie in Java ...
[ This Message was edited by: oc.gfx on 2005-12-09 05:55 ]
--
Posted: 2005-12-09 06:54:22
Edit :
New Topic
Reply