>
New Topic
>
Reply<
Esato Forum Index
>
Regional >
Europe, Middle East and Africa
> Hungarian Thread - Magyar Fórum
Bookmark topic
Na, várjunk csak, úgy látszik, nálam müködik az ő betű... Amúgy, ha mindenáron téma kell (igen, tudom, hogy már izzadságszagú egy kicsit), akkor ott van a Huygens szonda Titánra való sikeres leszállása... Az én véleményem erről csak annyi, hogy a még fejlődésben levő európai nacionalizmusom ("európaizmus"???) majd szétpukkan a büszkeségtől, hogy szinte teljesen ESA által készített szonda, eddig olyan távoli égitesten szállt le, mint eddig soha.
[ This Message was edited by: Ganxta B on 2005-01-16 18:44 ]
--
Posted: 2005-01-16 19:44:14
Edit :
Őszintén szólva én örülök hogy a Huygens sikeres volt eddig és remélem a jövőben is így lesz! Végre európa is megmutatja, hogy ott van technika terén! Mondjuk sokkal jobban örülök, hogy az EU ilyesmire költ, minthogy háborúzna!!!
Szerintem ennek az űrkutatásnak csak egy baja van... hogy sokáig tart, kellene valami amivel meg lehetne gyorsítani az egészet, igaz hogy fél milliárd km-t tett meg a Huygens űrszonda, de akkor is 1997-óta úton volt...
A technikád a mobil vásárlással pedig nállam is bejön, én személy szerint egy-két évig tartok meg egy telefont, s eddig még mindig jutányos áron tudtam túladni rajtuk... S ha engem kérdezel, akkor tarts ki és vedd meg állmaid telefonját, én is mikor vetten a T610-emet akkor annyiba került, hogy miután megvetten hülyének éreztem magam, hogy ennyi pénzt kiadok egy telefonért! De nem bántam meg, s hiszem te sem fogod!
--
Posted: 2005-01-16 23:37:57
Edit :
Na igen, az emberiség csak akkor fejlődik robbanásszerűen egy adott téren, ha kényszerhelyzetben van. Példa gyanánt lehetne említeni a 60-70-es évekbeli fejlődést pont az űrkutatás terén. Azt pedig a hideg háborúban a Szovjetunió USA közti versengés váltotta ki. Most (igaz, szintén mesterségesen előállított) ugyanez a helyzet a mobilokkal: ott van a kapitalizmus általános hatása (reklámok, amik bemagyarázzák, hogy teljesebb életet élsz egy csúcs mobillal

) plusz a pillanatnyi divat. De ennél sokkal jelentősebb tényező az, ahogy a mai világban a társadalom (cégek, szervezetek, családok stb.) működik, jó sok információt áramoltatva, egyre gyorsabban... Nyilván nagyon népszerű lesz ettől mindenféle távközlési eszköz, legyen az bármilyen fajta. Az már más kérdés, hogy a gyártók/fejlesztők mi mindennel próbálják a felhasználót magukhoz csábítani.
Ebből kiindulva, ha rájönnénk, hogy 3 év múlva nekimegy egy üstökös a Földnek, darabokra szaggatva azt, nyilván minden hülye kapva kap az alkalmon (ami egyáltalán nem rossz dolog) és egymásal versenyzve, vagy együttműködve simán ki is fejlesztik a szükséges védelmi eszközöket.
[ This Message was edited by: Ganxta B on 2005-01-17 14:13 ]
--
Posted: 2005-01-17 15:11:42
Edit :
Viszont sajnos itt megintcsak kijön az emberi önzés!!! Addig ne csináljunk olyat ami előre vinne minket amíg nem muszály, vagy ha megvan esetleg az eszköz akkor visszatartjuk! Lásd személygépkocsi gyártás!!! Nap mint nap szennyező anyagok tömkelege szennyezi levegőnket, amiből szerintem így sincs már túl sok ... S csak azért, hogy ne mennyenek le az árak, s hogy fenntartsák a kőolajjal foglalkozó vállalatokat... Inkább tegyünk mindent először tönkre, s akkor is majd csak relatív és körbejáró módszerekkel jutnak ki oda amit már most be kéne vetni a menthetőért! Inkább az atógyárak kifizetnek dollár milliókat, hogy az a fejlesztő ne adja el senkinek a technológiát teljesen környezettiszta kocsik gyártására... S ez megtörtént... Gondolkodjunk... szerintem ennek az egésznek a mai napokhoz is köze van... régen az emberekben igaz megvolt a nyereségvágy, de ekkora még sosem volt mint most... Lásd, USA-nak naponta 10 milliárd dollárba kerül Iraq, igen ez sok.... de 100 milliárd dollárnyi köolajat szállítanak ki onnan naponta... Miért is kéne másképp az USA-nak Iraq, ugyan nem Hessein miatt... Ha ez a nyereségvágy vezérelte volna régen is a népet akkor ma nem lenne hárompontos biztonságiöv, természetesen a Volvo-n kívül... Nos? Mivan az emberekkel... itt lenne az ideje, hogy a Föld népe egyszer körülnézne maga körül és jól elgondolkodna hogy mi kell neki...
[ This Message was edited by: roobi on 2005-01-17 21:58 ]
--
Posted: 2005-01-17 22:55:28
Edit :
Csakhogy ez sajnos sohasem fog megtörténni. Ahhoz az emberiségnek el kell jutni egy bizonyos fejlettségi szintre. Ne csak az legyen már, hogy csak kevesen foglalkoznak ezzel a témával, a többi közben sz*rik bele, és részéről rendben van ez az egész. Na igen, azért a legtöbb ember inkább "csak" tudatlan.
A környezettiszta autók gyártását nem az autógyártók tartják vissza, hanem az "olajos" cégek, mint a Texaco, BP, vagy a Yukos... Mivel a legfontosabb energiahordozó változatlanul a kőolaj (amit így a harmadik évezred elején sértően primitívnek tartok [lehet, hogy csak én olvastam túl sok sci-fi novellát???]) és bizony a legtöbb államnak is érdeke, hogy ez az állapot fennmaradjon, ergo: a kőolaj vállalatok simán megtudják akadályozni szabadalmak felvásárlásával és rajtuk való "csücsüléssel" (kb. évtizedekig) a fejlődést. Ez történt a hidrogén cella esetében is, vagy még említhetném a hibrid motorokat is. Vajh miért csak manapság kezdődött el komolyan a fejlesztés e téren, amikor már a 70-es években megvolt a technológia mondjuk egy Toyota Priushoz???
Vagy megvárjuk, amíg elfogy a kőolaj, (és sokáig nem találnak újabb mezőket) és esetleg addigra már beledöglünk, vagy összeroppantják ezt az iparágat, és visszacsusszanunk 60 évet a gazdaság fejlődésében. Ez itt a két extrém megoldás.
Ami tetszik az EU-ban, hogy ők középutat próbálnak ebben találni, csak nem éppen lelkesülten (pl. kegyesen megigérték, hogy a CO2 kibocsátást 2020-ra csőkkenti kb. 6 százalékkal!!!). Na szóval, amíg a hétköznapi "parasztember" nem látja mi történik, addig nem lesz változás, azok a bizonyos cégek meg röhögnek a markukba, és bekaszálják szép csendesen a profitot. Nesze neked "free world" meg "szabadság és kapitalizmus"...
--
Posted: 2005-01-18 19:17:54
Edit :
Quote:
On 2005-01-10 09:04:04, vally wrote:
.....
K700: Szép, is jónak is úgy-ahogy jó, de a 40 mega belső memória semmire sem jó kurvasok fotó tárolásán kívül, ugye senkinek sincs kedve 5 számot hallgatni egész nap?
tettek volna bele memóriakártyát...
....
Nekem 14 AAC kódolású szám van a K700-on (24MB). Ebből láthatod még férne rá... szóval nem kell 5 számot hallgatni egész nap.
--
Posted: 2005-01-18 19:51:04
Edit :
Hát igen ez van sajnos!
De az akkor is ki kell hogy emeljük, hogy az EU jó irányba halad, lásd, sohanemlátott mennyiségű szélerőművek épültek az elmúlt pár évben... az energiát már nemcsak a szénkohók nyújtják és nemis az atomerőművek, hanem a nap, szél és a víz... Csak ehhez nem elég EU, USA-nak is fel kéne fedeznie, hogy hova vezet a strucc politikájuk! Meg nézd azt is, hogy az új kocsikba is már be van építve (bocs nem tudom magyarul) Ruhsspartikefilter, ami lényegesen redukállja a CO2 kibocsátást!!!
Látom Ganxta egészen tisztán olvasol a sorok közt! Mi a véleményed Bush új ötletével kapcsoaltban... Ismét megyünk nukleáris fegyvereket keresni? Igaz most lehet, hogy találnának, de megintcsak ugyanott vagyunk mint Iraqnál... Saddam sosem fenyegette meg az USA-t, te természetesen tömegpusztító fegyverek vannak nukleáris töltetekkel!!!
Lenne egy kérdésem, ti mégis jobban ismeritek ezeket a bannerelt telefonokat, nálunk ilyen még nincs...
F500i-re lehet egyszerű mp3-akat is feltölteni, mert az ismim szerint csak a Vodá-tól lehet letölteni mp3-akat... S nekem valahogy ez nem egészen érhető hogy hogy és miért van ez!!! Szerinte nem játsza le a telefon...
Üdv, Robi
--
Posted: 2005-01-18 22:58:54
Edit :
Quote:
On 2005-01-18 22:58:54, roobi wrote:
....
F500i-re lehet egyszerű mp3-akat is feltölteni, mert az ismim szerint csak a Vodá-tól lehet letölteni mp3-akat... S nekem valahogy ez nem egészen érhető hogy hogy és miért van ez!!! Szerinte nem játsza le a telefon...
A Vodafone-os K500i/F500i szoftver (és ez igaz a K700-ra is) csak a DRM package-elt MP3-akat tudja lejátszani.
--
Posted: 2005-01-19 09:49:43
Edit :
Az engem mondjuk meglep, hogyha az a képmutató tömegmészáros ilyen profin megtudta győzni a világot arról, hogy valami nem kóser Irakkal, nem tud (vagy meri) becsapni a világot azzal, hogy odarejt valahova egy atomtöltetet, és azt "találja" meg. Jók vagyunk, hogy most már meg Irán lerohanását fontolja. Mellesleg, a kihippózott agyú amcsik miért nem küldték őt vissza ahonnan jött amíg tehették? Még néhány év vérengzés, és akkor felfogják? Persze akkor is csak a számlával lesz a bajuk...
Na, azért a rend kedvéért egy kis mobil témát is becsempészek: szerintetek, az a bizonyos "olajlencse" aminek a szabadalmán most azt hiszem a Philips és a Varioptic civakodik, szóval annak mennyire lesz értelme a mobilokban pl.? Mert, hogy a kompakt videókameráknál valóban hasznos lesz, az biztos. Nem értem, hogy hogyan lehet azért megvenni egy mobilt, mert egy húdenagy 1.3 megapixeles felbontású kamerával van felszerelve. Egy Casio EX-Z40-es kompaktabb a maga 4 megapixelével mint egy S700, és közben még tisztességes minőségű videót (ha nem helytakarékosat) készít!
--
Posted: 2005-01-19 13:50:23
Edit :
Hmmm...
Erdekes, de ne feledd, hogy a jovo a nem digitalis fenykepzogep es mobiltelefon lesz, hanem ezek egyutt... ha Japanban lennenk ez mar normalis lenne...
Da sajna Eu meg gyerekcipoben jar ebben...
itt is igaz a kozhely, turlem rozsad terem!!!
--
Posted: 2005-01-21 18:48:30
Edit :
New Topic
Reply