>
New Topic
>
Reply<
Esato Forum Index
>
Regional >
Europe, Middle East and Africa
> Kimler Türkiye'den ????
Bookmark topic
ionur: veezy'nin mobil erisim noktalarinin ücreti sehir ici gibi degilmi ?? yoksa wap ücretimi ??
[ This Message was edited by: blumx on 2002-03-11 00:47 ]
--
Posted: 2002-03-11 00:47:00
Edit :
selamlar,
ben can,etiler/istanbul.
T68 ve Palm M505 kullanıcısıyım. T68 ve palmin gprs ve infrared üzerinden kullanımı harika. mobil olarak tüm maillerimi ve internet baglantilarımı yapıyorum.
--
Posted: 2002-03-11 01:57:00
Edit :
Merhaba,
Ben de US'den yaziyorum. Biri telefonla bluetooth veya IR ile bilgisayar baglantisi kuran oldu mu diye sormus. Ben bluetooth ile hem notebook hem de PDA ile baglanti kurarak GPRS network uzerinden internet erisimini hemen her gun kullaniyorum. Bir kere ayarlari yapildi mi, duzenli olarak sorunuz calisiyor. Ayrica telefonum ile outlook contact list ve calendar item larini da sync ediyorum, bluetooth uzerinden. T68 den son derece memnunum.
Bu forum'u uzun suredir takip ediyorum, bir cok turk okuyucusu oldugunu tahmin ediyordum ama bu kadar cok olacagini dusunmemistim.
--
Posted: 2002-03-11 05:49:00
Edit :
Selam Can,
Bende M505 ve T39 var, Telsim kullaniyorum ve atmadigim takla kalmadi yine de GPRS ve IR ile internet'e cikamadim. Ayarlarini gondermen mumkun mu ? Bir kontrol edeyim belki isime yarar !
Hakan
hakkan@softhome.net
Quote:
On 2002-03-11 01:57, ta1chc wrote:
selamlar,
ben can,etiler/istanbul.
T68 ve Palm M505 kullanıcısıyım. T68 ve palmin gprs ve infrared üzerinden kullanımı harika. mobil olarak tüm maillerimi ve internet baglantilarımı yapıyorum.
--
Posted: 2002-03-11 10:44:00
Edit :
Bende bu topigi atarken bu kadar cevap olacagini hic dusunmemistim.. Güzel bisi
--
Posted: 2002-03-11 10:46:00
Edit :
Blumx,
Pardon, notunu simdi gordum, evet cihazlar ayri ayri calisiyor ancak tek problem GPRS ve IR ile birbirlerine baglanip internet'e cikamasi. Yani baglanti VAR ama internet'e cikmiyor !
Arkadaslar, Blumx'in dedigi gibi LUTFEN birbirimizi baltalamayalim, yaziyorsa yaziyor kardesim kime ne ?
Sen benim gibi yapiyorsan sohbetini yap ve git yoruma gerek yok !
Lutfen...
--
Posted: 2002-03-11 10:50:00
Edit :
Merhaba,
Telefon ile Palm'in baglantisini basari ile kurup, internete erisememe problemi yasayanmasinin sebebi su olabilir:
Ben istanbuldayken turkcell kullaniyordum ve, turkcell'in gprs uzerinden WAP icin ve gprs uzerinden internet erisimi icin iki ayri APN'i vardi. WAP icin olan APN ile internete erisim saglanamiyordu, turkcell i arayip APN'i ogrendikten sonra (DNS ve gateway IP lerde gerekebilir, turkcell de default da birakmak yeterli oluyordu) baglanti sorunsuz ve su anda US de kullandigim baglantidan cok daha hizli bir sekilde gerceklesti. GSM gercekten burada cok geriden takip ediyor avrupayi.
Benim kullandigim config soyle:
T68, bluetooth ile, HP Jornada 568, Socket bluetooth CF card. Notebook icin ise 3Com bluetooth pc card adapter.
--
Posted: 2002-03-11 19:15:00
Edit :
Bende Telsim'den kaynaklandigini düsünüyorum acikcasi. Bir de Turkcell'den denemelisin..
--
Posted: 2002-03-11 19:39:00
Edit :
Arkadaşlar selam...
Sanırım olayı biraz abarttık. Elbette ki kim isterse istediğine yazar, kaldı ki bu foruma girip de yazılanları anlayabilecek bir hatun olsa, ben bile düşünürüm.
Hemen saldırıya geçmiş bi arkdaş; klasiktir ya, kraldan çok kralcıarkadaşlar mevcuttur, bu da onlardan biri. ama sevmiş arkadaşını kollamış kendince, saygımız yok mu? bence var..
Blumx de baltalamaktan bahsetmiş.. Walla yok öyle bişey. Yani yarı espiriyle bahsettiğim olayın zaten konularımızla alakası olmadığı için baltalama ihtimalim zaten yok. Kaldı ki Blumx biladerim son derece konulara vakıf bir arkadaş. Benim gibi telefon olayına hobi olarak bakan biri zaten baltalamak istese kendini baltalar.
Neyse bu kısa izahatlardan sonra, ben de sorumu sorayım.
Geçenlerde bir internet sitesinde okudum ama siteyi hatırlayamıyorum. T68'in bir yazılımla mp3 alır ve gönderir hale geleceğini, sonyde bunun üzerine çalışmalar olduğunu yazmışlar. Aklım almadı. Bu bir yazılımla mümükün mü? Hardware'da değişiklik olmadan?
--
Posted: 2002-03-11 23:52:00
Edit :
Arkadasim,
Sen birilerine laf atmadan guzel guzel yazisamaz misin ? Burada kim ne ki Kral ya da Kralci olsun ? Cok fazla chat yapiyorsun ve burayi da o mekanlardan saniyorsun sanirim !
Neyse, uzatmayayim, arkadaslar kusura bakmayin, ama boyle birilerine surekli bulasanlar her yerde vardir, maalesef !
Sorun mutlaka Telsim'de, bugun Turkcell deneyecegim...
--
Posted: 2002-03-12 11:14:00
Edit :
New Topic
Reply