Esato Mobile
Regional : Europe, Middle East and Africa : Slovak forum V.2
> New Topic
> Reply
< Esato Forum Index > Regional > Europe, Middle East and Africa > Slovak forum V.2 Bookmark topic
Page <  123 ... 528529530 ... 161816191620>

brakin Posts: 1

brano, slzak na testovanie masiek
--
Posted: 2007-07-19 13:57:00
Edit : Quote

Branimir Posts: 0

Ze to az tak vysoko prehlo, co tam mal na tej skodovici? Inac prajem vela stastia vo vymahani skody, nebude to easy si myslim... Alebo napis list mojej G, ona rozdava prachy kade tade B2 no ale to by musel byt v tom aute ked by mu to tam sip hodil, a musel by mu drzat dvere
--
Posted: 2007-07-19 15:02:00

oltcit Posts: 7

cafte,merkaptan je tusim lahko tekava latka do plynneho skupenstva,priserne to smrdi a pouziva sa o.i.v bani na zistovanie vzdusnych prudov(tusim) osobne skusenost nemam....

edit,no
je to Metanotiol, CH3SH, merkaptan metylu,

vypis:
Postać: gazowa,ciekły
- Kolor: bezbarwny
- Zapach: bardzo intensywny typowy dla merkaptanow(zgniłe jaja)
- Gęstość:
- Izotopy: nie dotyczy
- Rozpuszczalność w wodzie: rozpuszczalny
- Rozpuszczalność w innych rozpuszczalnikach: benzen ,toluen
- Temperatura topnienia: -121°C
- Temperatura wrzenia:
- Palność: wysoce palny palny temp. zaplonu -17C
- Toksyczność: toksyczny substancja z grupy T+,LC50-675ppm.
- Higroskopijność: nie jest higroskopijny
- Przechowywanie: z uwagi na wysoka toxycznośc ciekły jedynie w amp. zatapianych lub met. pojemnikach przystosowanych do cieklego gazu
Własne spostrzeżenia: Wysoce toxyczny gaz należy zachowac wszelkie wymagane BHP ,substancja mutagenna genetycznie silnie rakotworcza,w postaci cieczy exploduje przy zapaleniu, wysoce niebezpieczna tworzy palną wybuchową mieszanine z pow. , przy pracy z niskimi tiolami zapoznac się należy z kartą substancji explodują z nadtlenkami ,unikamy kontaktu z : solami Cu,Ni,Al, wszelkimi chlorkami ,azotanami ,nadmanganianami nadtlenkami ,nadchloranami ,
lista jest dluga a najlepiej nie pracowac z nim wogóle
eko.

[ This Message was edited by: oltcit on 2007-07-19 15:48 ]

[ This Message was edited by: oltcit on 2007-07-19 15:52 ]
--
Posted: 2007-07-19 16:34:00

Sip Posts: 0

B1: No, ja viem, ze to nebude easy.. ajtak sa k nicomu nedostanem. Akurat zachvilu pojdem pobehat po sidlisku a tu skodovku hladat. Susedia nevedia, resp. nechcu vediet nic, aj ked evidentne za niekym do tohto vchodu dotycny chodi. Ohladom tej vysky, nemal tam nic, staci si pozriet profil starej S120, ten kufor je v takej vyske ako ja mam znak.

No ved uvidime.. ajtak ho nenajdem, len sa naseriem. Kua kupim si aj ja skodovku, za 4 litre bez papierov.. neprihlasim.. a ked ho uvidim tak ju do neho najebem a nech sa stazuje kde chce.

Inak, na vojne sme mali lepsi pripravok. Prisadu ktora sa miesa do plynu, aby smrdel. To ked sme drbli do smetiaku, tak to este tyzden po smetiaroch bolo citit V takych hlinikovych kapsuliach to bolo.. dobre to buchalo, ked sa do toho urobila diera a hodilo sa to do vody
--
Posted: 2007-07-19 18:02:21

oltcit Posts: 7

inac majkle,nic moc buchnute,cakal som vecsi bordel dajtam kyticu,akoze vozis na svatbu
--
Posted: 2007-07-19 18:16:00

No, kebyze je to "viac" tak by poslo svetlo a naraznik tiez.. je to dost.. na mna urcite.. kvoli nejakemu kktovi co sa nevie pozriet za seba ked cuva.. hajzel ...
--
Posted: 2007-07-19 18:43:44

Tak nenasiel som ho. Je tu asi 20 skodoviek, 12 cervenohnedych, kazda vzadu pokrivena
--
Posted: 2007-07-19 20:51:00

Branimir Posts: 0

No jo, ako sa hovori, moje drahe auto, zvykaj si my sme mali tiez kazdu chvilu daco, odtrhnuty zadny stierac, ukradnute plasty... Ked sme byvali v BA, este aj poebanu fabiu nam ukradli. Na dedine je klud, auto ani nezamknem niekdy a to nemam este ani plot ale aby si nemyslel, chapem ta a dufam ze prides na to kto to bol.
--
Posted: 2007-07-19 21:57:00

Tak dotycny prisiel na skodovke, zbehol som dolu, pockal som ho a porozpravali sme sa. Auto je frajerkine, nevie ci ma alebo nema poistku, tak sme si vymenili cisla, ECV som si odpisal, pre kazdy pripad. Este si zistim majitelku teda. Dovod narazu bol, ze si nevsimol, ze za nim stoji auto. Tak haluz dpc... Ja som mu povedal, ze oprava bude minimalne 3000Sk (do coho sa vojdem). Takze uvidime... skoda je, ze hned v sobotu rano odchadzam na dovolenku, cize to budem riesit az tyzden neskor..
--
Posted: 2007-07-19 23:36:59

brakin Posts: 1

decka, stvrtok 19.7.2007 bolo daco vo vzduchu, proste ked ide, tak ide .. jo a vraj v spravach bolo, dake RINGs pri Helpe ci co ..

ja som skoro zhorel v aute aj so synom, proste prdla benzinova hadicka a cca 30 litrov benzinu striekalo na nazhaveny motor, dakujem bohu ze som nebuchol ... som sa rozplakal

--
Posted: 2007-07-20 01:35:45
Page <  123 ... 528529530 ... 161816191620>

New Topic   Reply
Forum Index

Esato home