>
New Topic
>
Topic Locked
Esato Forum Index
>
Regional >
Europe, Middle East and Africa
> Slovak forum (archive)
Bookmark topic
Pseudotrofeus - lombardi,Trofeus -moori,Melanochromis auratus,co vam to rika?
--
Posted: 2004-08-25 21:44:25
Edit :
Uz odisiel. @boto Ja robim pre frantikov, tak nas uz maju davno. Nic mi to nehovori a ani nemusi.
This message was posted from a T300
--
Posted: 2004-08-25 21:47:56
Edit :
to prve a tretie som uz pocul,ale nepametam uz,co su to za druhy..tlamovec a gurama?
--
Posted: 2004-08-25 21:48:26
Edit :
Vsetko africke tlamovce Malawi,Tanganiku nemam.Az to chovate tak to si budeme rozumiet.
--
Posted: 2004-08-25 21:50:54
Edit :
@boto mna uz to nebavi,mal som za tie roky asi 8-9 druhov tlamovcov,nake akary,cichlazomy,ocelatusy...teraz uz mam len ancistrusov+jeden druh tlamovcov-takych zltych,prcaju sa dookola...
vyhodim setko..
--
Posted: 2004-08-25 21:58:48
Edit :
Ja som to uz vyhodil davno.
--
Posted: 2004-08-25 22:12:16
Edit :
Dnes son naky zniceny,idem
maj sa Borko
--
Posted: 2004-08-25 22:17:29
Edit :
Takze deti moje osprostene, tu je slubovane a tak ocakavane skromne:
Review mobilneho telefonu K700i
Ja osobne som si tento telefon zadovazil s miernymi obavami a obrovskou nedockavostou pred tyzdnom. Jedna sa o verziu so slovenskym firmwarom R2L001. Cize ako mi je zname, poslednou dostupnou verziou dostupneho firmware.
Vopred by som rad upozornil, ze nie som spisovatel a nemam velke skusenosti s podobnym pocinom. Ucelom mojho review je prevazne porovnanie s telefonmi Z600 (ktory som predtym vyuzival skoro 10 mesiacov), resp. s telefonom T610/630 ktoreho ma K700i ambicie nahradit, rad by som uviedol len niektore zmeny ktore sa na tomto poli udiali.
1. Design a Rozmery
Tento telefon je klasickej konstrukcie bar , jeho fyzicke rozmery su 99 x 46,5 x 19,5 mm a hmotnost prijemnych 93 gramov, co znamena, ze telefon K700i o tri milimetre nizsi a o rovnake tri milimetre sirsi ako predchodca. Cely telefon je vyrobeny z vysoko kvalitneho plastu sivych a ciernych odtienov. Pri tomto bode by som sa pozastavil. Skutocne ziadam citatela potencionalneho kupcu, aby vyuzil moznost prezriet si tento model kdekolvek, kde ho predavaju, pretoze rozmery su jedna vec, skutocnost druha. Ja som osobne rozmermi spokojny.
Na lavej strane sa nachadza tlacidlo pre aktivaciu fotoaparatu/kamery a koliskove tlacidlo ovladania hlasitosti. Vpravo sa nachadza obdlznikove tlacidlo vtipne oznacene sipkami a napisom Online dalsi popis si myslim nevyzaduje. Horna cast nam odhaluje tmave oko infraportu spolu s vypinacom, v ktorom sa ukryva cervena stavova LED dioda. Oproti predchadzajucim modelom doznala spodna cast zmeny a to v krytke systemoveho konektora, ktora je prijemnym dizajnovym prvkom, nespokojnym bude vadit jej pritomnost pocas pouzivania HF sady (anteny radia). Celo tvori z dvoch tretin okraj a samotny displej s rozlisenim 176 x 220 bodov, so schopnostou zobrazit 65.000 odtienov farieb. Displej je skutocne nadherny, osobne som jemnejsi displej nevidel. Na slnku podava voci predchodcom nadpriemerny vykon. Jeho rozmer o malicko mensi ako displej T630, opticky je rovnaky. Vseobecne telefon klame telom, co sa tyka rozmerov. Zadna strana pravdepodobne tento telefon preslavi. Jej hlavnym a najvyraznejsim prvkom je sosovka ukryta v skutocne velkom kruhovom prvku pripominajucom objektiv automatickych fotoaparatov. Vyborne kryje sosovku voci fyzickemu poskodeniu, danou bude horsia moznost jej cistenia od jemnych castic prachu. Dalsou dizajnovou zaludnostou je jeho vystupenie nad povrch a tym padom odsudenie dolneho polobluka k oteru
Toto by sme mohli povazovat za zbezny popis vonkajsich vlastnosti.
Pre detailnejsi popis telefonu odporucam recenziu uverejnenu na stranke mobile-review.com, resp. pre neanglicky hovoriacich pockat na ocakavanu recenziu na mobilmania.sk.
2. Zmeny vykonane na K700i od dob T630
Pri zapnuti sa objavuje premierovo funkcia Sprievodca nastavenim vyborna vec pre prvopouzivacov

. Ujasni hlavne ovladacie prvky, nastavenie jazyka, datumu/casu a kopirovanie kontaktov zo SIM.
Plast zabudnite na daktyloskopiu T610 je to extra trieda. Sticker s napisom QuickShare ma udajne tendenciu odpadnut, u mojho telefonu zatial bez patologickych zmien.
Displej rozmery som uviedol novinka nad setricom sa zobrazuje ikona spravy alebo zmeskaneho hovoru prijemna vecicka
Joystick vyrazne jemnejsi ako u T630, napriek tomu vyborne ovladatelny, s vacsou dotykovou plochou, ponukajucou vacsi komfort pri praci.
Klavesnica porovnatelna s T630, znovu sa objavuje mierny pohyb klaves, nema to vsak vplyv na pisanie, neodporucam drevorubacom

a im podobnym. Prechod zo Z600 mi nerobil problem, ale je potrebne si zvyknut. Je jasne podsvietena. Spravy sa na nej pisu pohodlne, rychlo
Menu - je klasicke

typu, cize matica 4 x 3 ikony. Ubudla funkcia Moje menu, bola nahradena moznostou programacie vsetkych styroch smerov joysticku. Ikony su detailnejsie, animacie nenudia. Telefon je rychly. Vyrazne zmeny nastali v organizacii poloziek v textovej casti menu. V

sa opat vratili k filosofii /// a opat sa objavuje horizontalny posun v menu. Priklad: Ikona Nastavenia styri horizontalne ikonove polozky: Vseobecne Zvuky a signaly Displej Hovory. Vertikalne sa zobrazuju textove polozky priamo suvisiace s horeuvedenymi nazvami. Toto je dalej vyuzite aj v ostatnych polozkach menu, osobne mi to velmi vyhovuje, pri prezerani kontaktov vidno len mena, zvyrazneny kontakt sa rozbali na meno a predvolene telefonne cislo horizontalnym pohybom je mozne jednoducho zobrazovat ostane udaje. Tychto je podsatne viac ako u predchadzajucich modelov, bohuzial pre niekoho, SonyEricsson stale zostava pri 510 polozkach + SIM, obe pamate vsak nie su zobrazene naraz. Telefon umoznuje zobrazit jednu ci druhu samostatne.
Sprava suborov telefon ponuka jednoducheho spravcu suborov, nie nepodobnemu Siemensom. Jednotlive polozky maju priradene male ikony, je ich celkovo 7, adresar Obrazky a Videa ma este jeden podadresar - subory vytvorene fotokamerou. Adresare nemozno pridavat.
Multimedia FM tuner s moznostou manualneho aj automatickeho ladenia. Mozno ulozit 20 stanic po frekvenciach. Neponuka moznost vytvarania nahravok z vysielania. Reprodukcia je kvalitna, umoznuje prepnutie do reproduktoroveho modu. Vyhodou K700i je prehravanie Stereo a u telefonov, ktore nevyuzivaju standardny OS (Symbian, Palm, Win...) moznosti minimalizacie prehravania na pozadi. Tato funkcia sa objavuje aj u prehravaca medii hudobnych suborov a tak isto aj pri odosielani multimedialnych sprav. Konecne nie je nutne cakat na odoslanie mms, ale je toto vykonane na pozadi. MP3 subory ako zvonenia su fantasticka vec, niekolko z nich je priamo v telefone a su skutocne kvalitne. Pri rozumnom bitrate sa ich zmesti do pamate az az.
Fotoaparat Zakladne rozlisenie je 640 x 480, s moznostou interpolacie na 1280 x 960, Ostatne rozlisenia 160 x 120 a 320 x 240. Pri nizsich rozliseniach je mozne vyuzit 4 nasobny digitalny zoom. Fotografie patria k priemeru na trhu, nie je to ziadna profesionalna fotografia, priklanam sa k nazoru, ze zatial patria fotky z mobilu do MMS. Videa nahravane su v dvoch ponukanych kvalitach 176 x 144 alebo 120 x 96. Obe rozlisenia su spojene so zvukovou nahravkou, ktora je dosatocne hlasita. Pocas nahravania je mozne pouzivat zoom. Dalsou funkciou je osvetlovacia LED dioda jasnej bielej farby, jej vykon je vsak dostacujuci len na male vzdialenosti v opitosti sa triafat do klucovej dierky napr... alebo inej

Mody ako Sepia, BW atd. ani nespominam.
Data IrDA, :bt: , kabel, internet, co viac si priat? V poslednej dobe sa ozyvali hlasy na temu Bluetooth a IpaQ (nekomunikacia) u tohto telefonu bohuzial ich nemozem z vlastnej skusenosti ani vyvratit, ani potvrdit, mne fon fungoval s Palmom Tungsten T3 bez problemov, tak isto aj s pocitacom, asi s X telefonmi, nehovoriac o bluejackingu

, preto vazne pochybujem o tom, ze by nemal ani v tomto pripade spravne fungovat, ak priatel Elrond dovoli, v sobotu to otestujem, dovtedy neviem. Oproti Z600/T610/T630 je bt asi 3 4 rychlejsie! pri prenose dat z a do telefonu priemerne sa rychlosti pohybuju v rozmedzi od 5 23,4 Kbps skor vsak okolo hornej hranice. Kabel nepouzivam je to pomala forma masochizmu, s firmwarom sa nehram... Internet K700i ponuka WAP prehliadac vo verzii 2.0 je pekny, rychly spolu s GPRS triedy 10 (EDGE bohuzial u K700i nehladajte), ziaden problem, v ponuke moznosti pribudla konecne polozka Historia (podobna je aj napr. u Motorol) a moznost uskutocnenia hovoru. Prijemne ma prekvapila schopnost telefonu pracovat s viac ako jednym datovym profilom naraz mozte vyuzivat WAP aj WEB. Webovy prehliadac zvlada jednoduche stranky, vacsie maju smolu. Pri stahovani sa konecne zobrazuje mnozstvo stiahnutych dat real time, cize vieme co sa s telefonom deje. Bohuzial stale chyba moznost prvotneho zobrazenia obrazka, pripadne prehratia melodie pred ich ulozenim do telefonu. Volna pamat telefonu je 41MB, stale vyvolava rozne diskusie, pretoze telefon nedisponuje slotom na pamatove karty, nie je mozne ju rozsirit. Mne bohate staci, je to ako volne dychat po predchadzajucom obmedzovani pri Z600. Dat sa do nej zmesti skutocne dostatok. Telefon zvlada aj nepodporovane formaty, cize je mozne ho pouzit ako flash disk.
Zabava JAVA 2.0 kto je zatazeny na mobilne hry moze sa tesit, ak ste hrali peknu hru v Jave 1.0, tak to bol slabucky odvar z 2.0! 3D grafika hier v tomto telefone je nadherna a rychla Tenis je skutocne fantasticky. Nutne vidiet na vlastne oci. Bol som velmi prekvapeny.
Bateria co dodat - 670 mAh kapacity sice nie je malo, ale telefon ma kvoli hladnemu displeju velku spotrebu, moja baterka sa momentalne este stale formatuje, ale uz teraz mi je jasne, ze 2 3 dni budu maximum. Telefon som aj predtym nabijal min. raz denne, takze mi to neprekaza, avsak proti gustu ziaden disputat, takze kto potrebuje telefon s vydrzou vacsou... bohuzial :-/
No a to je asi tak vsetko, berte to ako maly suhrn informacii, skutocnost sa casto lisi od predstav, vsetko co som tu napisal, vychadza z mojich skromnych skusenosti s mobilnymi telefonmi. Telefon si treba ohmatat bez toho by som ho ani ja nekupoval.

K700i je podla mojho nazoru skutocne The State of the Art dnesnych mobilnych telefonov. Spolu s Nokiou 6230 a tak dlho ocakavanym Siemensom S65 sa stava snom mnohych mobilnych nadsencov. Pre mna padla volba na K700i. Som pevne presvedceny, ze by som ho ani jeden z vyssie uvedenych telefonov nemenil. Ponuka mi vsetko co potrebujem, mozno cosi naviac. Telefon zaujme, verte, je stredobodom pozornosti vsade, kde ho nosim. Urcite som nezodpovedal vsetky otazky, ktore vru vo vsetkych nerozhodnych, preto mi bude nesmiernym potesenim, ak Vam na ne budem moct odpovedat.
No a teraz ma zdrbte...

(ale jemne prosim)
BTW: fotky budu zajtra... ospravedlnujem sa, ale nestiham
--
Posted: 2004-08-26 00:40:21
Edit :
Atlis :-D je to lepsie ako som cakal.Ja by som si nedokazal udrzat taky odstup a nadhlad pri tomto telefone.;-)
This message was posted from a T610
--
Posted: 2004-08-26 01:10:49
Edit :
Super.. Prosim povstante a zatlieskame

Vazne dobre.
Mam ale otazku. Naozaj sa neda vytvorit adresar v sprave suborov???
--
Posted: 2004-08-26 08:01:01
Edit :
New Topic
Topic Locked