>
New Topic
>
Topic Locked
Esato Forum Index
>
Regional >
Europe, Middle East and Africa
> Slovak forum (archive)
Bookmark topic
Alert...please read
> >>
> >>
> >>
> >> VERY IMPORTANT"
> >>
> >> Please Be Extremely Careful especially if
> using internet
> >> mail such as Yahoo, Hotmail, AOL and so on.
> This information
> >> arrived this
> >> morning direct from both Microsoft and
> Norton. Please send
> >> it to everybody
> >> you know who has access to the Internet.
> You may receive an
> >> apparently
> >> harmless email with a Power Point
> presentation "Life is
> >> beautiful." If
> >> receive it DO NOT
> >> OPEN THE FILE UNDER ANY CIRCUMSTANCES, and
> delete it
> >> immediately. If you
> >> open this file, a message will appear on
> your screen saying:
> >> "It
> >> is too late now, your life is no longer
> beautiful."
> >> Subsequently you will
> >> LOSE
> >> EVERYTHING IN YOUR PC and the person who
> sent it to you will
> >> gain access to
> >> your name, e-mail and password. This is a
> new virus which
> >> started to
> >> circulate on Saturday afternoon. AOL has
> already confirmed
> >> the severity, and
> >> the antivirus software's are not capable
> of destroying it.
> >> The virus has
> >> been
> >> created by a hacker who calls himself "life
> owner."
> >> PLEASE SEND A COPY OF THIS EMAIL TO ALL
> YOUR FRIENDS and
> >> ask them to PASS IT ON IMMEDIATELY.
> >>
> >> He who has little and says it is enough
> has more than he
> >> who has much and
> >> wants more.
> >>
--
Posted: 2006-01-21 21:35:33
Edit :
Citko to len nepriatelia kapitalizmu tvrdia, ziadna kalamita nie je... Teda tu v BA :) zvysne sk ma tak nejak netrapi :) mna tiez lanarili do kina... Pucil som 3 dvd, hadam bude stacit... Mame aj jedno pecko tak ufam ze nebudu len rucne prace :D
This message was posted from a Nokia
--
Posted: 2006-01-21 21:38:53
Edit :
--
Posted: 2006-01-21 21:39:00
Edit :
Lubos a nie je to zas len taka haluz ? Takych mailov som uz podostaval...
This message was posted from a Nokia
--
Posted: 2006-01-21 21:42:56
Edit :
kalamita neni,to si nas vlastne lovaky zas britove zmylili s polakmi
ale lietadlo padlo v stvrtok v hu so40 vojakmi navrativsimi se s kosova
ale sak to asi vite vcera som to cital na bbc.
ze pry vo wild mountainous area where the frost was under
- 18
nam delaj s teh madaru sibirskych obcanu a na madarech je rovina teda flat
--
Posted: 2006-01-21 21:44:00
Edit :
nuz muco mi volal,ze na kopci u nas stoja skrizene kamiony
brano a co mas s tymi imperialistami?
sorky co nova hracka? neukazes nam ju tu?
--
Posted: 2006-01-21 21:46:00
Edit :
Vo stvrtok vecer okolo 19:30 sa zrutilo na slovenskomadarskej hranici pri obci Hejce slovenske vojenske lietadlo prepravujuce 43 vojakov z mierovej misie v Kosove po pol roku ich ucasti v nej domov. 42 zomrelo, 1 prezil (predbezne). Co presne nehodu sposobilo sa nevie, neda mi nepozastavit sa vsak nad par vecmi.
Slovenske media absolutne zlyhali v poskytovani informacii (obzvlast nami platena verejnopravna STV) a zobudili sa akurat tak v piatok, ale aj vtedy absentovali pravidelne mimoriadne spravodajske relacie.
Podstatna mi vsak pride ina vec, zucastneni vojaci maju nebezpecnu pracu, k ich nebezpecnej praci patri preprava z miesta na miesto a rovnako nebezpecna je aj cesta domov starym ruskym vojenskym lietadlom a isti si mozu byt az ked su doma. Vojaci vedeli do coho idu, vedeli ze k ich praci patri aj smrt, rozhodli sa dobrovolne, k ich nebezpecnej praci patri aj nalezite financne ohodnotenie, vyrazne presahujuce plat vacsiny Slovakov, za risk sa holt dobre plati. Vojaci na svoj risk pridat sa k armade s jej armadnou technikou a lietat starymi ruskymi lietadlami za lepsim zarobkom doplatili.
Ja, tak ako vacsina spoluobcanov, nie som taky hrdina aby som vykonaval pracu, kde mi ide o zivot, s technikou pri ktorej mi ide o zivot. Boli to hrdinovia? Trocha prehnane, zaiste robili velmi uzitocnu a hodnotnu pracu, bola to vsak praca pre ktoru sa dobrovolne rozhodli a ktora sa mojho zivota a zivota mojich spoluobcanov nijako nedotykala, kedze nas nechranili a nepomahali nam, proste brali peniaze za ochranu cudzieho majetku/zivoty rovnako ako SBSkari, akurat s posvatenim statu.
Budu media oplakavat smrt SBSkara straziaceho cudzi majetok za peniaze rovnako ako oplakavaju smrt vojakov straziacich cudzi majetok/zivoty. Pochopitelne je to velka tragedia, ked naraz zomrie 42 Slovakov, dotkne sa to kopca rodin ktore nikdy neuvidia svojich blizkych a kopca ich priatelov. Tyka sa nas to ale? A co tych 42 Slovakov ktori zahynuli za posledne tyzdne na slovenskych cestach? Ti rodiny a priatelov nemali? Ma zivot riskujuceho vojaka beruceho za to pekny plat vacsiu hodnotu ako zivot obycajneho Slovaka soferujuceho auto bez naroku na plat? Podla medii a politikov zjavne ano. Je pozoruhodne, ze s nimi mame spolucitit ked zomru pri hazardnej praci, ale delit sa s nimi o ich dobre platy za ich hazardnu pracu sa uz nemusime.
Bolo by to nieco ine ak by zomrelo 42 civilistov v lietadle letiacom z dovolenky? Zaiste. Ked sa clovek vracia z dovolenky bezne lietadlom nepredpoklada ze sa lietadlo zruti a ze je na dovolenke cosi nebezpecne. Dotycni civilisti su v tom nevinne, nemohli ocakavat ze sa lietadlo zruti, oni si len uzivali koniec dovolenky ku ktorej vacsinou strach o zivot nepatri. Strach o zivot by vsak rozhodne mal patrit k nebezpecnemu povolaniu vojaka v mierovej misii ku ktoremu patri aj cesta domov vojenskym ruskym lietadlom a pribuzni by mali pocitat s tym, ze sa domov nemusi vratit, kedze smrt k tejto praci obcasne patri. Odrazu sme ale vsetci prekvapeni a zarmuteni, ze vojaci zomreli pri vykone svojej prace, ako keby na tom bolo nieco take naozaj nepredpokladatelne.
Media to prehanaju, nieco ine by bola necakana civilna katastrofa a nieco ine je vojenska nehoda, ktora sa nas navyse nijako nedotyka. Vlada to prehana, vyhlasovat statny smutok za ludmi ktori zomreli pri svojej nebezpecnej praci pre ktoru sa dobrovolne rozhodli... Preco ho nevyhlasuje za ludmi ktori zomreli bez toho aby sa sami dobrovolne rozhodli pre hazard so svojim zivotom, su vojaci snad viac ako dennodenne umierajuci ludia? Ach ano mimoriadne tragicka smrt, kde prosim najdem prepoctove tabulky aka je ekvivalentna miera tragedie na vyhlasenie statneho smutku porovnatelna so smrtou 42 vojakov - 13 skolkarov s pani ucitelkou ktorych zrazi na chodniku liazka a stylovo sa rozprsknu na vsetky strany by bolo tak ekvivalentne alebo co tak smrt 3 ministrov po vybuchu naloze?
A este aky smutok panecku, rodiny a vsetci ktorych sa spravy o nestasti dotkli smutia od stvrtka vecera a my poslabsie informovani v piatok. Co vsak spravi vlada, na kedy vyhlasi statny smutok? No predsa na pondelok, ako inak! Vsak ked vsetci smutime v piatok naco by sa mal termin statneho smutku zhodovat s casom skutocneho smutku, smutok bude v pondelok a basta. Pockajme si piatok, oddychnime v sobotu a nedelu, dokonale sa nan pripravme, v pondelok zacnime pred 12-tou novoroc-pardon-smutocne odpocitavanie a sireny nam oznamia kedy mame zacat na povel smutit, vyhrava ten kto vydrzi intenzivne smutit celkych 24 hodin pokym statny smutok neskonci. Oficialne vysledky za dozoru notara po merani smutkomerom budu vyhlasene v utorok na poludnie, vyherca si moze vyzdvihnut vyhru 2 ton kaziacej sa ruskej armadnej techniky podla vlastneho vyberu.
Vadi mi toto citove vydieranie medii a politikov, preco nevydieraju rovnako ked tragicky umieraju denne ini ludia?
PS: Dufam, ze ma Slovaci v pondelok o 12-tej nesklamu a milo prekvapia ako minule.
Suvisiace clanky:
Slovaci, hanba vam, ze nie ste ovce (7.1.2005)
Komentárov: 6
xtroVelky suhlas. Hyenizmus vlady, ktora svojim vladnutim sposobi smrt 20 bezdomovcov, zakony, ktore chrania vrahov a na druhej strane pracovny uraz zoldakov za ktory je vyhlaseny statny smutok. Je mi tych ludi luto a rovnako je mi luto aj ich rodin, takuto smrt si urcite nezasluzili. Nechcem aby bol vyhlasovany statny smutok za kazdu smrt na ceste, v praci, len sa mi zda, ze to media uz trosku prehanaju. Ale netreba sa divit, je to totiz velky biznis. Ked sa partia idiotov rozhodla, ze zabiju jedneho cloveka s gitarou, je to rovnako tragedia ako ked cloveka braniaceho svoj majetok zabije zlodej. Co sa vsak dostane do vecsieho povedomia? No predsa to, co sa viac mediam oplati. Budu koncerty, bude diskusia, politici sa budu predhanat v odsudzovani tohoto cinu, herci a spevaci sa budu zviditelnovat na takychto podujatiach.
Neobvinujte ma z cynizmu, ale odlozte emocie a zapnite logiku. Boli by ste ochotni ist za peniaze VEDOME riskovat vlastny zivot? Zdoraznujem, VEDOME. To nie je hranie sa na vojacikov niekde na utvare, to je skutocne hazardovanie, skutocne nasadzovanie vlastneho zivota! Takychto ludi obdivujem a zaroven zatracujem. Pre mna je nepredstavitelne, ze by som nechal svoju rodinu a VEDOME by som isiel niekde, odkial sa z vysokou pravdepodobnostou nemusim vratit. Neexistuju take peniaze, ktore by ma nahradili, pretoze pre moju rodinu mam vecsiu cenu ked som zivy a nie mrtvy. Nechapem ze existuju ludia, ktori takto dokazu hazardovat so svojim zivotom. Je v tom prilis vela otaznikov a prilis vela emocii na to, aby sa o tom dalo diskutovat.
Svetovy mier a podobne reci ma unavuju. Preco je vojna? Pretoze ju par jednotlivcov chce a dokazu zmagorit masy ktore pojdu bojovat. Nic viac a nic menej. Viem si prestavit, ze by som branil seba ci svoju rodinu aj za cenu, ze by som utocnika zabil, no skutocne si neviem predstavit co by sa muselo stat aby som isiel vedome do vojny bojovat za nieco co mi druhi natlacia do hlavy. (vid.1968 ked rusky radovi vojaci ani nevedeli preco sem prisli)
A este k tej poznamke o starych lietadlach. To, ze je stare, neznamena, ze je nespolahlive. Vele ludi si myli pojmy. To, ze bolo vyvinute na koci 60tych rokov nehovori o tom, kedy bolo skutocne vyrobene. Budte si vsetci isty, ze technicky zivot nemalo prekroceny. To, ze je ruske, neznamena ze je zle, ved nakoniec navigacne systemy boli americke - to je poznamka pre militantnych zastancov amerikanizmu. Pomerne dobre poznam letecky biznis, takze viem o com hovorim.
21.01.2006 - 11:23
KozoDrobny rozdiel je IMHO v tom, ze sa to nestalo pri plneni nejakych bojovych uloh, ale pri navrate domov. Ale aj tak mi pripada Tvoj postoj chory. Osobne nevidim rozdiel v tom, ci zomrie 25 dovolenkarov, alebo 25 vojakov, ktory sa vracaju z misie. V oboch pripadoch je to smrt, ktora postihne rovnako.
(link) 21.01.2006 - 11:41
xtroTo Kozo:
Chory je pristup medii a politikov. Ked zomrie 25 dovolenkarov, nebude statny smutok a stat ich nebude odskodnovat. Bolo by dobre, keby uz konecne vsetci pochopili, ze tu nikto neoslavuje ich smrt, nikto ich neodsudzuje, nikto im to nezela, nikto im nezavidi par korun ktore aj tak nenahradia zivot a statny smutok je tiez len gesto ktore je aj ak dost diskutabilne.
21.01.2006 - 12:09
HerkuleSJa osobne si myslim ze keby spadlo slovenske lietadlo so slovenskymi dovolenkarmi tiez by bol mozno vyhlaseny statny smutok a tiez niesu namieste vyhlasenia ze si za to mozu sami lebo si vybrali dobrovolne ist na misiu. Niekedy to bolo dobrovolne, teraz sa to dava rozkazom a kto odmietne moze sa s pracou v armade rozlucit. Vojaci leteli do Kosic. Preco asi? Asi preto ze malo ktory by bol zo zapadu slovenska ale boli to vychodniari ktory ked nechceli ostat bez prace museli vstupit do armady. Za to tiez moze vlada ze na vychode sa vytvoril kraj chudobnych. Ludia ktory nechcu pasovat cigarety z ukrajiny alebo prevadzat utecencov prilis vela moznosti na zamestnanie nemaju. Samozrejme mozu sa zamestnat u sukromnika za minimalnu mzdu ale preco by to robili ked mozu vstupit do armady kde maju aspon aky taky zarobok a istitu? Pisat o plate vojakov na mierovych misiach mi pripada dost zavistlive. Ano urcite sa na slovenskych cestach stane mnoho dopravnych nehod a nehovori sa o tom tolko, ale kolko ludi jazdi bezohladne, arogantne a doslova si ziadaju aby sa im stalo nestastie. Statny smutok bol vyhlaseny podla mna spravne lebo stat tych vojakov do zahranicia vyslal na rozdiel od dovolenkarov a mrtvych na cestach. Nemusi sa to mnohym pacit ale ti ludia sa snazili v zivote uplatnit podla svojich moznosti a za to zaplatili. Co stoji tych co nesuhlasia so statnym smutkom to ze bude? Nic. A pre pozostalich to bude aspon chabe zadostucinenie s tym ze budu hrdy na svojich synov a dcery ktore zomreli. Spomienka na nich bude trochu presvetlena pocitom ze zomreli za dobru vec. (aj ked ja osobne som proti vysielaniu nasich vojakov do zahranicia) Media na tom samozrejme zarabaju ako stale. Pre nich sa stale najlepsie zaraba na ludskom nestasi.
21.01.2006 - 13:53
Markoffxtro, to ze je stare nemusi nutne znamenat ze je to nespolahlive, ale nic to nemeni na tom ze nasa armada pouziva zastaralu staru rusku techniku, ktora sa dost kazi, predpokladam ze obdobne by sa kazila zastarala stara americka... naopak si myslim, ze ak by zomrelo 42 slovenskych dovolenkarov tak statny smutok samozrejme mame, tu ide o to con pisem nizsie kozovi a preco to bagatelizujem na vojensku nehodu a malo by sa to tak s odstupom brat a nedramatizovat ako ked sa to stane nevinnym neriskujucim civilistom
kozo, mas pravdu, smrt ako smrt, len s tym rozdielom ze dovolenkar nejde na dovolenku riskovat zivot kdezto vojak sa preto za patricny obnos dobrovolne rozhodne a k tomu patri aj cesta starym ruskym vojenskym lietadlom a spoliehanie sa na taku techniku pri svojej nebezpecnej praci, ja osobne bych napr. let niecim takym asi neriskoval z principu ani na dovolenku nech si vravi kto chce co chce ake je to servisovane a v perfektnom stave (ostatne nevieme ci to bola chyba lietadla alebo len cloveka alebo pocasia alebo suhra, nie je to podstatne, proste je to zbytocny risk pri praci ktora je taktiez riskantna), bol som na vojne, viem v akom stave je armadna technika, viem v akom stave som mal samopal v strazi (comu som bol v principe ako pacifista celkom rad)
herkules, za civilistov by ten statny sviatok musel byt vyhlaseny, to by sa totiz dotykalo kazdeho kto chodi na dovolenku, kdezto toto je zalezitost par vojakov medzi nimi a ich rodinami, myslim ze vacsina ak nie vsetci chcu ist na misie prave kvoli zazitkom a zarobkom, navyse kto vstupuje do armady musi s nimi pocitat, takze ked nechce chodit na misie nema ani chodit do armady, ale toho bych sa neobaval, dopyt po misiach vysoko prevysuje ich ponuku, do toho zahranicia sa vyslali oni sami vstupom do armady a tlacenim sa na misie, stat akurat tak organizuje v ramci nasej armady tuto ponuku pre zaujemcov, nikoho nenuti ist riskovat zivot mimo Slovensko a cestovat starymi lietadlami, dokonca ani vojaci aj ked to uz podpisali nemusia, naopak dovolenka a pohyb po cestach patri k beznemu zivotu kde nemas jasnu volbu ano alebo nie, normalne si zijes narozdiel od rozhodnuti - vstupit ci nevstupit do armady, ist ci neist na misiu. Inak som tiez proti vysielaniu nasich vojakov do zahranicia a nasu armadu bych najradsej rozpustil.
21.01.2006 - 14:52
xxcVojaci musia pocitat so smrtou, ved su za to plateni. Smola bola to, ze ich to zastihlo uz pri navrate. Ten cirkus, co o tom robia media, tak to je uz komicke. Na vojakov mozeme byt hrdi, svoju misiu splnili (horsie, keby tam este len isli chranit nase zaujmy a vtedy spali), lietadlo snad bolo poistene. Ospravedlnit sa treba madarom za neprijemnosti (nme by sa tiez nepacilo, keby mi za domom spadlo madarske lietadlo) a samozrejme nezabudnut ani na pozostalych (ale tak isto nezabudnut na pozostalych po utokoch ciganov, po autonehodach a pod.)
--
Posted: 2006-01-21 21:49:00
Edit :
Quote:who has little and says it is enough
> has more than he
> >> who has much and
> >> wants more.
konecne napisal co si chytreho,
alebo to je s toho mailu
--
Posted: 2006-01-21 21:50:00
Edit :
sak ja vam furt rikam je to chyba systemu-tohoto kapitalizmu
armada,cetnictvo a jine ozbrojene zlozky su vykonou mocou imperialistov pac strazej
ich nepoctivo -vykoristovanim nadobudmuty majetek
konec citace s.npor. kohouse,pri prilezitosti dna csl armady 6.rijna 1984
... ale takovy b_1 to nema sancu pochopit za all life
[ This Message was edited by: boto43 on 2006-01-21 21:00 ]
--
Posted: 2006-01-21 21:57:00
Edit :
zaujimave citanie,myslim,ze s tym suhlasim
--
Posted: 2006-01-21 22:06:00
Edit :
New Topic